Διπλή γκάφα του Υπ. Ανάπτυξης με την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς- Μία με την κακοκαιρία, τώρα με τον Μαραθώνιο

 Διπλή γκάφα του Υπ. Ανάπτυξης με την κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς- Μία με την κακοκαιρία, τώρα με τον Μαραθώνιο

Διπλή είναι, τελικά, η γκάφα της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την απόφαση να ανοίξουν άρον-άρον τα καταστήματα την Κυριακή, παρά τις αντιρρήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο, και παρά την οικονομική κρίση που αγγίζει έντονα όλα τα νοικοκυριά.

Αρχικώς ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας πώς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν αυτή την Κυριακή. Δεν είχαν ακούσει, ή δεν είχαν διαβάσει τα έκτακτα δελτία που έβγαζε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία “EVA”, ούτε είχαν ενημερωθεί από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που ελάμβανε προληπτικά μέτρα. Και αναγκάστηκαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (μεσημέρι Σαββάτου) να ακυρώσουν την δική τους απόφαση για την λειτουργία της αγοράς.

Ανακοίνωσαν, όμως, πως η λειτουργία των καταστημάτων μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Δεν είχαν, όμως, φροντίσει να ανοίξουν ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων. Διότι θα έβλεπαν πως την προσεχή Κυριακή διεξάγεται ο κλασικός διεθνής μαραθώνιος της Αθήνας, οπότε θα κλείσει το ευρύτερο κέντρο της πόλης, αλλά και σε πολλά σημεία κατά μήκος της κλασικής διαδρομής. Οπότε; Γκάφα διπλή, λοιπόν.

Τώρα, λένε, πως θα συσκεφθούν από Δευτέρα με τους παράγοντες της αγοράς για να αποφασίσουν. Μα πως θα λειτουργήσει η αγορά στο κέντρο της Αθήνας με δεκάδες χιλιάδες δρομείς και θεατές και με κυκλοφοριακά μέτρα τουλάχιστον μέχρι τις 3 το απόγευμα;

Σχετικά Άρθρα