DailyMail: Δημοσίευμα-“βόμβα” για τις υποκλοπές στην Ελλάδα

 DailyMail: Δημοσίευμα-“βόμβα” για τις υποκλοπές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο «υποκλοπών», καθώς μια έκθεση-βόμβα ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «χρησιμοποίησε κρατικές πληροφορίες για να κατασκοπεύσει δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών», γράφει σήμερα η βρετανική DailyMail, αναπαράγοντας το δημοσίευμα του Documento.

H βρετανική εφημερίδα γράφει σχετικά: Το Documento ανέφερε ότι η λίστα των στόχων περιελάμβανε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα σημερινά μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον μεγιστάνα της ναυτιλίας Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη των ποδοσφαιρικών συλλόγων του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Το παράνομο λογισμικό γνωστό ως Predator χρησιμοποιήθηκε σε συνεργασία με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Ελλάδας ΕΥΠ, προσθέτει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει:

Η εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία έχει στενούς δεσμούς με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, απέδωσε τις πληροφορίες της σε «δύο άτομα με βασικούς ρόλους στην παρακολούθηση» και είπε ότι παράνομο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε επίσης για την υποκλοπή κινητών τηλεφώνων.

«Τα στοιχεία λείπουν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ωστόσο κάλεσε τις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τα όσα αναφέρει η εφημερίδα.

Κατηγόρησε την έκθεση ότι προσπαθεί να «πληγώσει» την κυβέρνηση και να υπονομεύσει τη σταθερότητα.

Την Παρασκευή, μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τις υποκλοπές στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της ΕΕ ζήτησε μια βαθύτερη έρευνα της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα