Πετράλωνα: ”Ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης” – Τι λένε οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τα παιδιά

 Πετράλωνα: ”Ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης” – Τι λένε οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τα παιδιά

Η διορισμένη από τον εισαγγελέα ψυχολόγος που εξέτασε το ανήλικο αγόρι, που έχει καταγγελθεί πως κακοποιείτο σεξουαλικά από τον πατέρα του στα Πετράλωνα, στο παρελθόν δηλώνει ότι παρόλο που ένα σεξουαλικά κακοποιημένο παιδί διστάζει να μιλήσει για την κακοποίησή του, εκείνο την αποκάλυψε με ευκολία. Μάλιστα, σύμφωνα με την ψυχολόγο, μίλαγε για αυτήν κατ’ επανάληψη και χωρίς δισταγμό.

«Η αφήγησή του χαρακτηρίζεται από έντονη υπερβολή και οι ισχυρισμοί του φαντάζουν παράλογοι και αβάσιμοι. Δεν εμφάνισε κατά τη διάρκεια της εξέτασης συναισθήματα φόβου, κατάθλιψης και απελπισίας» σημείωσε η ειδικός, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Εκτιμά ότι η κακοποίηση του παιδιού «συντελέστηκε πολύ ξαφνικά» και αναφέρει πως στη σεξουαλική κακοποίηση από οικεία πρόσωπα προηγείται η σταδιακή θυματοποίηση των παιδιών, ιδίως στις περιπτώσεις αιμομιξίας.

Τελευταίο πόρισμα ψυχολόγου για τον 17χρονο

Η ψυχολόγος που εξέτασε ξανά τον 17χρονο αλλά και τις δύο αδερφές του ξεκαθαρίζει πως στις αφηγήσεις των παιδιών «διαφαίνονται ισχυρές ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης».

«Για την ακρίβεια όλων όσων περιγράφουν έλλειψη αυτοπτών μαρτύρων και ιατροδικαστικών ευρημάτων, ενισχυτικοί παράγοντες, δηλωτικοί, ενός πλαισίου αμέλειας και παραμέλησης είναι το περιβάλλον στο οποίο έζησε και εξακολουθεί να ζει η 11χρονη, το μικρότερο παιδί της οικογένειας» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Οι μαρτυρικές καταθέσεις και των τριών τέκνων, παρά την ηλικιακή διαφορά τους, γεγονός που αμβλύνει την πιθανότητα ύπαρξης κινήτρου ψευδούς ομολογίας, ενδυναμώνει τον κοινό ισχυρισμό».

Αρνείται τα πάντα ο πατέρας

Ο δικηγόρος του πατέρα και του θείου των παιδιών, Νεκτάριος Ψύλος δήλωσε ότι τα παιδιά έχουν «καθοδηγηθεί» από τον εν λόγω συγγραφέα που πήρε υπό την προστασία του το ανήλικο αγόρι εκτιμώντας πως ο άντρας επεδίωκε κάποιο οικονομικό συμφέρον.

«Αυτός ο άνθρωπος αναφέρει στην κατάθεσή του ότι ο πατέρας έδινε 300 με 500 ευρώ ημερησίως διατροφή στη σύζυγό του» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε πως ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν είχε την οικονομική ευχέρεια αυτή που επικαλείται ο συγγραφέας. «Το παιδί έχει ως επίγειο Θεό τον ποιητή» είπε ο κ. Ψύλος. Κατόπιν, αναφερόμενος στην 22χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας, ανέφερε πως στην αρχική κατάθεσή της λέει πως ποτέ δεν «αγγίχτηκε» από τον πατέρα της με αυτόν τον τρόπο και πως δεν είχε αντιληφθεί ποτέ τα όσα ισχυρίζεται ο αδερφός της.

«Λίγους μήνες μετά, στην κύρια ανάκριση και ύστερα από αίτηση του κυρίου (σ.σ. συγγραφέα), η 22χρονη εμφανίζεται στην ανακρίτρια και κάνει μία νέα κατάθεση όπου αναφέρει πως όταν ήταν μικρή ο πατέρας της την πήγαινε σε σπίτι φιλικού ζευγαριού και κάνανε όργια» κατέληξε ο δικηγόρος.

Σχετικά Άρθρα