Οικονόμου για Documento και παρακολουθήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων: ”Πλεονάζουν αφηγήσεις, απουσιάζουν στοιχεία”

 Οικονόμου για Documento και παρακολουθήσεις πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων: ”Πλεονάζουν αφηγήσεις, απουσιάζουν στοιχεία”

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, όπου γινόταν λόγος για παρακολούθηση πλήθους υπουργών, συζύγων υπουργών, πολιτικών από διάφορους χώρους, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Ο κ. Οικονόμου, τονίζει πως για τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα θα ασχοληθεί «διεξοδικά η δικαιοσύνη», σημειώνει πως «πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία» και χαρακτηρίζει «εθνικό συκοφάντη τον κ. Βαξεβάνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες Αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία.

Όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

  • Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό). Εκείνος που οι «αποκαλύψεις» του προαναγγέλλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.
  • Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο.

Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα. Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της.

Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος».

Το δημοσίευμα

Το Documento, στην εφημερίδα της Κυριακής, έχει άρθρο με τίτλο «Αποκάλυψη: Αυτούς παρακολουθούσε» και δίνει στη δημοσιότητα ονόματα.

Ανάμεσα στα ονόματα που σύμφωνα με την εφημερίδα φέρονται να έπεσαν θύματα παρακολουθήσεων είναι τα εξής: Αντώνης Σαμαράς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας και Ολγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Αδωνης Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Βασίλης Κικίλιας, Τζένη Μπαλατσινού, Ολγα Κεφαλογιάννη, Αλέξης Παπαχελάς και Λάκης Λαζόπουλος.