Κακοκαιρία EVA: Υδροστρόβιλοι σε Ηγουμενίτσα και Μεσσηνιακό Κόλπο

 Κακοκαιρία EVA: Υδροστρόβιλοι σε Ηγουμενίτσα και Μεσσηνιακό Κόλπο

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας “Eva” που θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας το διήμερο, ξεκινώντας ήδη από το βόρειο Ιόνιο. Ήδη βροχοπτώσεις σημειώνονται σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, ενώ έχει εκδοθεί απαγορευση απόπλου για τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή.

Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, είναι και ο σχηματισμός υδροστρόβιλου στην Ηγουμενίτσα, από τον οποίο και δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί πάντως, κυρίως η Δυτική Ελλάδα. Ήδη ενας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος εμφανίστηκε και στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, χωρίς επίσης να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Η κατάσταση του καιρού στην Καλαμάτα και ολόκληρη την Μεσσηνία έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες ενώ έχουν ενισχυθεί και οι νότιοι άνεμοι. Ήδη από χθες το βράδυ και οι κάτοικοι του νομού έχουν λάβει προειδοποίηση από το 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα με την οποία καλούνται να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικά Άρθρα