Ρωσία: Σκέπτεται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Χερσώνα

 Ρωσία: Σκέπτεται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Χερσώνα

Ως πιθανό ενδεχόμενο θεωρείται η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με δυτικές πηγές και με δυτικά μέσα ενημέρωσης. Η λήψη αυτής της απόφασης θα σηματοδοτούσε μια σημαντική καμπή στην εξέλιξη του πολέμου που διεξάγεται στα ουκρανικά εδάφη.

Βέβαια, μια τέτοια απόφαση θα συνιστούσε μια πρώτη σημαντική παραδοχή στρατιωτικής και επιχειρησιακής αδυναμίας για τον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο Β. Πούτιν.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο φαίνεται έτοιμο να διατάξει την αποχώρηση από τη Χερσώνα, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη που κρατούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Την είδηση αναφέρει το κεντροδεξιό βρετανικό έντυπο «Evening Standard».

Το άρθρο τιτλοφορείται «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Χερσώνα, μεγάλη αποτυχία για την εισβολή του στην Ουκρανία» και είναι προσβάσιμο στον ιστότοπο του βρετανικού εντύπου.

Σύμφωνα με δυτικές πληροφορίες, οι Ρώσοι στρατηγοί κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι επέμειναν υπέρμετρα στην στρατιωτική προάσπιση της περιοχής. Είναι ακριβές ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη υποστεί μεγάλες απώλειες, ιδιαίτερα λόγω των ουκρανικών αντεπιθέσεων και ανακαταλήψεων εδαφών από τον Σεπτέμβριο.

Τα αγγλοσαξονικά μέσα ενημέρωσης διευκρινίζουν ότι για να μην χάσει την προσωπική αξιοπιστία και το προσωπικό του κύρος, ο Β. Πούτιν σκέπτεται ότι θα πρέπει να παρουσιάσει αυτή την απόσυρση των στρατευμάτων ανατολικά του ποταμού Δνείπερου ως απλή «εκκένωση εδαφών».

Οι Ρώσοι διοικητές στην περιοχή Χερσώνα έχουν ήδη υποχωρήσει κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου. Δυτικοί ανώτατοι αξιωματικοί προσθέτουν ότι είναι σίγουροι για την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Χερσώνα.

Μάλιστα, οι ρωσικές σημαίες φέρεται να έχουν ήδη αφαιρεθεί από δημοτικά κτίρια και σημεία ελέγχου της πόλης, με ένα μεγάλο μέρος του άμαχου πληθυσμού έχει πλέον μετακινηθεί ανατολικά.

Σχετικά Άρθρα