Κουκάκης: “Η PEGA δεν έχει αμφιβολία ότι το Predator το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση”

 Κουκάκης: “Η PEGA δεν έχει αμφιβολία ότι το Predator το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση”

Ως μία «όσμωση κράτους και παρακράτους που δεν είχαμε ποτέ στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία» χαρακτήρισε το σκάνδαλο των υποκλοπών ο δημοσιογράφος και θύμα των παρακολουθήσεων, Θανάσης Κουκάκης, κατά τη συνέντευξή του στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη. 

 
Μιλώντας για την τρίωρη συνάντησή του με τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Ευρωβουλής, PEGA, στην Αθήνα, ο Θανάσης Κουκάκης εκτίμησε ότι «η ευρωπαϊκή κοινότητα έχει το μάτι της πάνω στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές» και προειδοποίησε ότι οι ευρωβουλευτές «ήταν πολύ διαβασμένοι, γνωρίζοντας σε βάθος τα πρόσωπα και την υπόθεση». «Είναι πεπεισμένοι (σ.σ. τα μέλη της PEGA) ότι η εξεταστική στη Βουλή ήταν παρωδία», είπε, για να προσθέσει: «Γι’ αυτούς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το λογισμικό Predator το χρησιμοποίησε η κυβέρνηση» Μητσοτάκη. Ο Θανάσης Κουκάκης ανέφερε τις πολλές απορίες και ερωτήσεις που είχαν τα μέλη της ευρωεξεταστικής επιτροπής για «τον ρόλο του Γρηγόρη Δημητριάδη» και «για τις σχέσεις του με τον Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο», προσθέτοντας ότι αισθάνθηκαν «μεγάλη απογοήτευση» όταν οι κκ. Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος αρνήθηκαν να τούς συναντήσουν. 

«Έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των παρακολουθήσεων», συνέχισε ο Θανάσης Κουκάκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι εφεξής, η υπόθεση δε θα «θαφτεί». «Πλέον, οι δημοσιογράφοι έχουν σκύψει στο ζήτημα παρά τις προσπάθειες αποσιώπησης από την κυβέρνηση», συνέχισε ο δημοσιογράφος-θύμα παρακολούθησης με το παράνομο λογισμικό και, κληθείς να σχολιάσει την διαρροή της κυβέρνησης ότι μπορεί να πάρει πίσω την τροπολογία που «φρενάρει» όποιον θέλει να ενημερωθεί από την ΑΔΑΕ για τους λόγους που παρακολουθήθηκε, είπε: «Αν  η κυβέρνηση έχει πραγματική πρόθεση, θα πρέπει να το κάνει με αναδρομική ισχύ, όπως αναδρομικά απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να έχει πρόσβαση στα στοιχεία». «Έχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την εν λόγω τροπολογία. Υπάρχει ήδη δεδικασμένο, ενημερώθηκα ότι έχει ήδη ανοίξει ο φάκελος. Η χώρα θα καταδικαστεί», προέβλεψε ο Θανάσης Κουκάκης.