Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα του 112 στη δυτική Ελλάδα – “Περιορίστε τις μετακινήσεις”

 Κακοκαιρία EVA: Μήνυμα του 112 στη δυτική Ελλάδα – “Περιορίστε τις μετακινήσεις”

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία εξαιτίας των τελευταίων προβλέψεων της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού, έως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (6/11).

Μάλιστα, ενεργοποιήθηκε το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους Ιωαννίνων προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (5/11).

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρεται στο μήνυμα.

112-minima

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και έδωσε οδηγίες αυτοπροστασίας ενόψει της κακοκαιρίας EVA. Μεταξύ άλλων ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και τόνισε ότι το 112 θα ενεργοποιηθεί άμεσα.

Επίσης, ανέφερε πως το απόγευμα της Παρασκευής (4/11) εκδόθηκε μήνυμα του 112 για τις περιοχές του βόρειου Ιονίου και της περιφέρειας Ηπείρου. «Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων και την ενημέρωση της ΕΜΥ, θα αποσταλούν κι άλλα μηνύματα από το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, «οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας:

  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Έχετε πάντα υπόψιν σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα υψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανέναν λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε σε αυτή τη θέση.

Παράλληλα, αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη για την εκ νέου αξιολόγηση της εξέλιξης της κακοκαιρίας, ενώ σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλων των συναρμόδιων φορέων».

«Το έκτακτο δελτίο θα επικαιροποιείται ανά 12 ώρες», σημείωσε.

Από το πρωί του Σαββάτου (05/11) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06/11) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σχετικά Άρθρα