Φινλανδία: Στο κενό οι καταγγελίες για “ανάρμοστη συμπεριφορά” – Απαλλάχτηκε από την έρευνα που ακολούθησε το πάρτι

 Φινλανδία: Στο κενό οι καταγγελίες για “ανάρμοστη συμπεριφορά” –  Απαλλάχτηκε από την έρευνα που ακολούθησε το πάρτι

Η Φινλανδή πρωθυπουργός, Σάνα Μαρίν, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς μετά από επίσημη έρευνα που ξεκίνησε εξαιτίας ενός βίντεο που διέρρευσε και έδειχνε την 36χρονη να γλεντάει σε πάρτι τον περασμένο Αύγουστο.

Δεκάδες καταγγελίες υποβλήθηκαν στον καγκελάριο της δικαιοσύνης της Φινλανδίας μετά την προβολή του επίμαχου βίντεο της πρωθυπουργού να χορεύει και να γλεντάει με φίλους και διασημότητες, σε μια υπόθεση που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Αλλά η καγκελαρία, ένα ανεξάρτητο γραφείο υπεύθυνο για την επίβλεψη της νομιμότητας των κυβερνητικών δραστηριοτήτων στο οποίο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλει καταγγελίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαρίν δεν είχε παραμελήσει τα καθήκοντά της ως πρωθυπουργός.

«Δεν υπήρχε λόγος να υποπτευόμαστε την πρωθυπουργό για παράνομη συμπεριφορά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της ή για παραμέληση των επίσημων καθηκόντων της», κατέληξε ο Tuomas Pöysti, καγκελάριος της Δικαιοσύνης.

Εκείνη την εποχή, η Mαρίν είπε ότι είχε περάσει «ένα βράδυ με φίλους» και ότι τα βίντεο «γυρίστηκαν σε ιδιωτικούς χώρους». ”Είμαι άνθρωπος. Και εγώ μερικές φορές λαχταράω τη χαρά, το φως και τη διασκέδαση ανάμεσα σε αυτά τα σκοτεινά σύννεφα», είπε.

Οι καταγγελίες προς τον καγκελάριο υποστήριζαν ότι η Μαρίν ήταν ανίκανη να εργαστεί «λόγω κατανάλωσης αλκοόλ», υποστήριζαν ότι η συμπεριφορά της ήταν ακατάλληλη για έναν πρωθυπουργό και ότι υπονόμευε τη «φήμη και την ασφάλεια της Φινλανδίας».

Ο καγκελάριος είπε ότι οι καταγγελίες απέτυχαν να τεκμηριώσουν ότι η Μαρίν είχε παραλείψει ή είχε θέσει σε κίνδυνο ένα «συγκεκριμένο επίσημο καθήκον».

Τον Αύγουστο, η Μαρίν έκανε τεστ ναρκωτικών, το οποίο βγήκε αρνητικό, για να ξεκαθαρίσει κάθε υποψία που εκφράστηκε από κάποιους ότι τα σχόλια που ακούγονται στο βίντεο αναφέρονταν σε ναρκωτικά – κάτι που συζητήθηκε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αρνήθηκε πεισματικά η πρωθυπουργός.

Πηγή: Guardian

Σχετικά Άρθρα