Υπόθεση ντόπινγκ: “Γνώριζαν τι τούς έδινα” λέει η γιατρός – “Όσοι λένε ότι δεν ήξεραν, λένε ψέματα”

 Υπόθεση ντόπινγκ: “Γνώριζαν τι τούς έδινα” λέει η γιατρός – “Όσοι λένε ότι δεν ήξεραν, λένε ψέματα”

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την γιατρό στου Ζωγράφου η οποία φέρεται να χορηγούσε παράνομα σκευάσματα και ουσίες ντόπινγκ σε γνωστούς αθλητές και μοντέλα που είτε την επικέπτονταν στο χώρο της, είτε πήγαινε εκείνη στο σπίτι τους για «θεραπείες», όπως τουλάχιστον η ίδια υποστηρίζε.

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση είναι ο μπασκετμπολίστας Ντίνος Μήτογλου, από καταγγελία του οποίου ξεκίνησε ουσιαστικά η έρευνα της Αστυνομίας, αλλά και το γνωστό μοντέλο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Η Ιωάννα Τούνη, σύζυγος του Δημήτρη Αλεξάνδρου, απάντησε στην εκπομπή T-live του Alpha σχετικά με τη γιατρό: «Είχε έρθει η κοπέλα στο σπίτι του Δημήτρη, δεν έχω να πω κάτι, όλα καλά. Δεν θέλω να τοποθετηθώ πάνω σε κάτι». Στην ερώτηση, αν γνωρίζει η ίδια τι πρόσφεραν αυτές οι θεραπείες, δεν θέλησε να αποσαφηνίσει αν η ίδια είχε γνώση: «Θα ενημερωθείτε από εμένα για το τι προσφέρει μία θεραπεία; Googlάρετε το, γιατί δεν ρωτάτε την ίδια την κοπέλα; Εγώ δεν θα ήθελα να διαφημίσω κάποιον. Δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε διάθεση». Τέλος, στην επισήμανση ότι η γιατρός έχει συλληφθεί για τα σκευάσματα αυτά, η Ιωάννα Τούνη, απλά συμπλήρωσε: «Η δημοσιογραφία δεν νομίζω ότι λειτουργεί έτσι, να είστε καλά».

«Με βοηθάει με την ένταση και την κούραση»

Η 48χρονη γιατρός που συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, «πόνταρε» πολλά στην επικοινωνιακή της εκστρατεία για την «αλίευση» πελατών, καθώς ανέβαζε βίντεο και φωτογραφίες στο Instagram ζητώντας από διάσημους πελάτες της να αναρτούν βίντεο κατά τη διάρκεια των θεραπειών με τους ίδιους να μιλούν για το πώς ένιωθαν μετά από κάθε συνεδρία. Σε μία από αυτές το γνωστό μοντέλο, Δημήτρης Αλεξάνδρου, εμφανίζεται ξαπλωμένος στο ιατρικό κρεβάτι σε χώρο ειδικά σχεδιασμένο στο σπίτι της γιατρού, όπου ο ίδιος αναφέρει πως μέσω ενός ορού που ήταν συνδεδεμένος στον οργανισμό του, ένιωθε χαλάρωση και ξεκούραση: «Εχω έρθει εδώ να κάνω μία οροθεραπεία, δεν μου λέει τι έχει μέσα, αλλά είναι για τριχόπτωση, για μαλλιά, νύχια, ό,τι και να έχει μέσα θα το δοκιμάσω» με τη γιατρό να του απαντάει: «Να ξέρεις κάνει καλό και στην ξηροδερμία» με τον Αλεξάνδρου να της λέει: «Σώσε με»! Από την πλευρά του το μοντέλο Γιώργος Μανίκας ποζάρει και αυτός στην κάμερα κατά τη διάρκεια των θεραπειών, λέγοντας: «Μόνο αυτό με σώζει! Με την κούραση που έχω από τη δουλειά, δεν έχω άλλη λύση. Recover, ενέργεια, αυτά θέλω».

«Ολοι ήξεραν τι τους δίνω»

Τόσο ο μπασκετμπολίστας, αλλά και το μοντέλο, υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν ότι τα σκευάσματα βουλγαρικής και ρωσικής προέλευσης, ήταν παράνομα. Ωστόσο, η ίδια, η γιατρός που την Παρασκευή θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή για να δώσει εξηγήσεις, ισχυρίζεται ότι όλα συνέβαιναν με τη συγκατάθεση των πελατών της: «Ολοι όσοι με επισκέπτονταν γνώριζαν ακριβώς τι τους δίνω. Κανένας δεν έπαιρνε κάτι που δεν γνώριζε τι περιείχε. Οσοι λένε ότι δεν ήξεραν, λένε ψέματα»! Τη δική του εκτίμηση για το πώς λειτουργούσε η γιατρός έδωσε και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζωγράφου: «Εγώ, αλλά και το Κέντρο Υγείας μπορούσε να γνωρίζει μόνο για όσα συνέβαιναν εντός του χώρου εργασίας μας. Για το τι έκανε η ίδια ως ιδιώτης, δεν ήταν δική μου δουλειά να γνωρίζω τι έκανε στο σπίτι της, ή στα σπίτια πελατών της ή δεν ξέρω πού αλλού».

«Παράνομα τα σκευάσματα»

Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρεις (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:

  • μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
  • φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
  • φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση, ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση. Αξίζει να αναφερθεί πως ο ΕΟΦ απέστειλε ήδη την απάντησή του για την έρευνα των σκευασμάτων, τονίζοντας ότι βρίσκονταν όλα παράνομα στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα