Μαζικές απολύσεις στο Twitter από τον Έλον Μασκ- Κόβει και την εξ’ αποστάσεως εργασία- Στόχος η μείωση κόστους

 Μαζικές απολύσεις στο Twitter από τον Έλον Μασκ- Κόβει και την εξ’ αποστάσεως εργασία- Στόχος η μείωση κόστους

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg, σχεδιάζει να καταργήσει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter Inc., ή το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter στοχεύει να ενημερώσει τους υπαλλήλους την Παρασκευή. Ο Μασκ σκοπεύει επίσης να αντιστρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας για την εργασία από οπουδήποτε, ζητώντας από τους εναπομείναντες υπαλλήλους να αναφέρονται στα γραφεία – αν και θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες εξαιρέσεις, είπαν οι άνθρωποι.

Ο Μασκ και μια ομάδα συμβούλων σταθμίζουν μια σειρά από σενάρια για περικοπές θέσεων εργασίας και άλλες αλλαγές πολιτικής στο Twitter που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφεραν οι πηγές του πρακτορείου, προσθέτοντας ότι οι όροι της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων θα μπορούσαν ακόμα να αλλάξουν. Σε ένα σενάριο που εξετάζεται, οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση απόλυσης 60 ημερών.

Ο Μασκ βρίσκεται υπό πίεση να βρει τρόπους να μειώσει το κόστος μιας επιχείρησης για την οποία λέει ότι πλήρωσε υπερβολικά. Ο δισεκατομμυριούχος συμφώνησε να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή τον Απρίλιο ακριβώς όταν οι αγορές κατέρρεαν. Στη συνέχεια προσπάθησε επί μήνες να βγει από τη συναλλαγή, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία τον παραπλάνησε σχετικά με την επικράτηση ψεύτικων λογαριασμών. Το Twitter έκανε μήνυση για να αναγκάσει τον Μασκ να εκπληρώσει τη συμφωνία του και τις τελευταίες εβδομάδες, ο Μασκ υποχώρησε, παραιτούμενος από το κλείσιμο της συμφωνίας με τους συμφωνηθέντες όρους. Η συμφωνία take-private έκλεισε την Πέμπτη.

Ο Μασκ χρίστηκε «Chief Twit» στο βιογραφικό του στο κοινωνικό δίκτυο. Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα ότι θα αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου. Διέλυσε επίσης το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και έγινε μοναδικός διευθυντής, λέγοντας αργότερα ότι είναι προσωρινό.

Σχετικά Άρθρα