“Λασπολογία, σκανδαλολογία, ανυπόστατοι ισχυρισμοί για υποκλοπές” – Εμμένει η κυβέρνηση και μιλά για διαχείριση ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ

 “Λασπολογία, σκανδαλολογία, ανυπόστατοι ισχυρισμοί για υποκλοπές” – Εμμένει η κυβέρνηση και μιλά για διαχείριση ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακραία πόλωση επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό τους τελευταίους μήνες κι όπως όλα δείχνουν το κλίμα θα πολώνεται όλο και περισσότερο όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Η κυβέρνηση πορεύεται με τακτική αντιπολίτευσης στην αξιωματική αντιπολίτευση σε όλα τα ανοικτά μέτωπα που έχει μπροστά της.

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον απέτυχε να πλήξει την κυβέρνηση μέσω της καταστροφολογίας του, τώρα επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση επιστρατεύοντας την λασπολογία και τη σκανδαλολογία.

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πανικό γιατί προεξοφλεί την ήττα της.

Στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να κινηθεί ως τις εκλογές και να δικαιολογήσει την πιθανή ήττα του κατά το πρότυπο του πρώην Προέδρου της Αμερικής Ντόναλτ Τραμπ περί μη αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος.

  • «Ψάχνει να βρει αφορμές, ψάχνει να βρει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει την επερχόμενη ήττα» σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, όσον αφορά το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών που επανήλθε στο πολιτικό σκηνικό με την άφιξη των ευρωβουλευτών της PEGA στην Αθήνα, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το ζήτημα έχει λήξει και πως ο πρωθυπουργός «κινήθηκε θεσμικά και ταχύτατα για την διερεύνηση των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη».

  • Μάλιστα, επιρρίπτει προσωπικές ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως επιχειρεί να συντηρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου προσδοκώντας πολιτικά οφέλη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως «ο κ. Τσίπρας, αφού απέτυχε στην καταστροφολογία, εστιάζει τώρα στη σκανδαλολογία και τη λάσπη. Παρουσιάζει ανυπόστατους ισχυρισμούς σαν πραγματικά δεδομένα. Ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση διαθέτει το κακόβουλο λογισμικό predator προβάλλοντας το σαν δεδομένο χωρίς να αναφέρει κανένα στοιχείο που να το τεκμηριώνει».

  • Υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί ούτε το Predator, ούτε κανένα άλλο κακόβουλο λογισμικό και καμία κρατική Αρχή Ασφάλειας στη χώρα δεν χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα κακόβουλα λογισμικά.

Όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τον διαγραφέντα βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση και με τις καταγγελίες άλλων γαλάζιων στελεχών, η ΝΔ αναγνωρίζει πως ενδεχομένως να υπήρξαν ορισμένα λάθη και αστοχίες στην κυβερνητική πορεία αλλά πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράται να εφεύρει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν».

Σχετικά Άρθρα