Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Μετά τις απειλές με τον Tayfun προαναγγέλλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη (χάρτες)

 Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Μετά τις απειλές με τον Tayfun προαναγγέλλει γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη (χάρτες)

Γεωτρήσεις νότια της Κρήτης σε συνεργασία με τη Λιβύη εξήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά τις απειλές του με τον Tayfun του οποίου η εμβέλεια όπως είπε, περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου να κάνουμε γεωτρήσεις να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως είπε ο ίδιος, έρχονται προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση από διάφορες χώρες.

«Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, και συνέχισε: «Μάς λένε πω μπορούμε να έχουμε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτό».

«Το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες», είπε, παρότι ΟΗΕ και Δύση δεν αναγνωρίζουν τα τουρκολιβυκά μνημόνια. 

Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας σύμφωνα με τον Σκάι που δημοσιεύει και σχετικούς χάρτες, ότι «έρχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες. «Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία. Υπάρχει αυτή η κατάσταση». 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στα τουρκικά φιλοκυβερνητικά δίκτυα ATV και A Haber, το βράδυ της Τετάρτης, εξαπέλυσε για άλλη μία φορά σφοδρή επίθεση εναντίον της χώρας μας, καλώντας τη να «συμμαζέψει τα μυαλά της».

  • «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις. Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. Η τελευταία δοκιμή ήταν του πυραύλου Tayfun. Η δοκιμή του Tayfun τρέλανε την Ελλάδα. Με συνεχιζόμενη διαδικασία θα αυξηθεί και η απόσταση (βολής)».

Ο κ. Ερντογάν, στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε και στις «καλές ειδήσεις» που, όπως είπε, αφορούν τα όπλα Cenk και Traveler, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα νέο «εθνικό μαχητικό αεροσκάφος, που θα βγει από το υπόστεγο το 2023» αλλά και στη νέα φρεγάτα που θα ενισχύσει την τουρκική άμυνα.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράστηκε την αξέχαστη ανάμνησή του, που έχει μεγάλη σημασία στη ζωή του, ενώ περιέγραψε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. «Θα αδικούσα τον άλλον αν έλεγα ότι ήταν πολύ ιδιαίτερο για μια ανάμνηση». Κάνοντας τη δήλωσή του, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Η λαχτάρα των νεανικών μου χρόνων ήταν οι συγκεντρώσεις μας μπροστά από την Αγία Σοφία στην πλατεία Σουλταναχμέτ . Δόξα τω Θεώ, είχαμε την ευλογία να ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Η Αγία Σοφία άνοιξε, έσπασαν αλυσίδες. Αυτό ήταν στην ευρωπαϊκή πλευρά. Προσοχή, ο Έλληνας τρελάθηκε και εκεί».

”Ενώ το ΑΚP έσπασε ρεκόρ στην Τουρκία, το έθνος μας έσπασε επίσης το ρεκόρ για να είμαστε στην εξουσία για 20 χρόνια χωρίς διακοπή. Δεν υπάρχει κανένας ηγέτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να έχει βιώσει αυτή τη διαδικασία μαζί μας. Όλα έχουν αλλάξει. Συναντιόμαστε μαζί τους σε διαφορετικά κανάλια. Χτίζοντας μια μεγάλη και δυνατή Τουρκία “Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συναδέλφους μου που περπάτησαν μαζί μας στο δρόμο. Είχαμε όμορφα και ιδιαίτερα επιτεύγματα σε αυτή τη διαδικασία Αφήσαμε έργα που θα υπηρετούν το έθνος μας για πολλά χρόνια». είπε.

Σχετικά Άρθρα