Κιλιτσντάρογλου: Κινδυνεύει με τριετή φυλάκιση Κατήγγειλε τον Ερντογάν για “μαύρο χρήμα και ναρκωτικά”

 Κιλιτσντάρογλου: Κινδυνεύει με τριετή φυλάκιση Κατήγγειλε τον Ερντογάν για “μαύρο χρήμα και ναρκωτικά”

Ο ηγέτης  της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας και πιθανός υποψήφιος για την προεδρία κατά τις επόμενες εκλογές είναι ο πρώτος που κατηγορείται στο πλαίσιο του νέου νόμου περί παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με πηγή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Τύπου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διώκεται για «δημόσια διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών» από την διεύθυνση της τουρκικής αστυνομίας.

Κινδυνεύει με φυλάκιση τριών ετών

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του επίμαχου νόμου – για τον οποίο δημοσιογράφοι, οργανώσεις και μερίδα πολιτών κατηγορούν τον Ερντογάν ότι θέλει να επιβάλει λογοκρισία, με πρόσχημα τα «fake news» – που ψηφίσθηκε τον περασμένο μήνα από το τουρκικό κοινοβούλιο, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Την Δευτέρα, είχε καταγγείλει μέσω την ευθύνη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για τη διάδοση αυτού που αποκάλεσε «επιδημία μεταμφεταμινών» στην Τουρκία.

«Με βρώμικο χρήμα από ναρκωτικά καλύπτει το δημόσιο έλλειμμα ο Ερντογάν»

Ο ηγέτης του CHP, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε μέρος των βρώμικων χρημάτων από αυτή τη διακίνηση για να αναπληρώσει το δημόσιο έλλειμμα.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter δήλωσε: «Έφεραν αυτό το ναρκωτικό στη χώρα, είπαν στους (διακινητές) ‘ελάτε με τα χρήματά σας’ και μετά έκλεισαν τα μάτια».