Ερντογάν: “Οι Έλληνες φοβήθηκαν για τον Tayfun, γιατί η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του”- “Εχθρική η στάση της Ελλάδας”

 Ερντογάν: “Οι Έλληνες φοβήθηκαν για τον Tayfun, γιατί η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του”- “Εχθρική η στάση της Ελλάδας”

Από την προαναγγελία της συνέντευξης Ερντογάν στο δίκτυο A Haber

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες απειλές προς την Ελλάδα, καθώς δήλωσε πως στην εμβέλεια του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun βρίσκεται η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν μιλώντας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, υπενθύμισε πως η Τουρκία διαθέτει πλέον τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun, τονίζοντας πως μέσα στην εμβέλειά του βρίσκεται η Αθήνα.

Μιλώντας σε ειδική ζωντανή μετάδοση του A Haber, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράστηκε την αξέχαστη ανάμνησή του, που έχει μεγάλη σημασία στη ζωή του, ενώ περιέγραψε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. «Θα αδικούσα τον άλλον αν έλεγα ότι ήταν πολύ ιδιαίτερο για μια ανάμνηση». Κάνοντας τη δήλωσή του, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Η λαχτάρα των νεανικών μου χρόνων ήταν οι συγκεντρώσεις μας μπροστά από την Αγία Σοφία στην πλατεία Σουλταναχμέτ . Δόξα τω Θεώ, είχαμε την ευλογία να ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Η Αγία Σοφία άνοιξε, έσπασαν αλυσίδες. Αυτό ήταν στην ευρωπαϊκή πλευρά. Προσοχή, ο Έλληνας τρελάθηκε και εκεί».

” Ενώ το ΑΚP έσπασε ρεκόρ στην Τουρκία, το έθνος μας έσπασε επίσης το ρεκόρ για να είμαστε στην εξουσία για 20 χρόνια χωρίς διακοπή. Δεν υπάρχει κανένας ηγέτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση που να έχει βιώσει αυτή τη διαδικασία μαζί μας. Όλα έχουν αλλάξει. Συναντιόμαστε μαζί τους σε διαφορετικά κανάλια. Χτίζοντας μια μεγάλη και δυνατή Τουρκία “Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συναδέλφους μου που περπάτησαν μαζί μας στο δρόμο. Είχαμε όμορφα και ιδιαίτερα επιτεύγματα σε αυτή τη διαδικασία Αφήσαμε έργα που θα υπηρετούν το έθνος μας για πολλά χρόνια». είπε.

Για τον Tayfun

Το τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσουμε την εμβέλεια του, δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του”, είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu.

“Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan,” πρόσθεσε ο Ερντογάν.

“Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας (κάνει αναφορά στον Τayfun) αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα.

Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Σχετικά Άρθρα