Παπαθεοδώρου: Πάνω από 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας βρέθηκαν στη κατοχή του

 Παπαθεοδώρου: Πάνω από 100 βίντεο παιδικής πορνογραφίας βρέθηκαν στη κατοχή του

Ο 55χρονος Βασίλης Παπαθεοδώρου συνελήφθη, στο σπίτι του, στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ υποστήριξε, ότι κατέβαζε το υλικό επειδή ήθελε να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την παιδική πορνογραφία και τους παιδόφιλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλα τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του Βασίλη Παπαθεοδώρου, η ηλικία των παιδιών ήταν έως 10 ετών και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 100 αρχεία με ανατριχιαστικό περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας. Εντοπίστηκε με ένα ειδικό λογισμικό από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος για την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χρησιμοποιήθηκε το σύστημα Child Protection System, που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας. Tο εργαλείο αυτό «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία download από τους χρήστες του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια.

«Έγινε μία έρευνα δύο – τριών μηνών από την Ελληνική Αστυνομία. Τα 100 βίντεο που έχουν βρεθεί είναι κυρίως με αγόρια και κορίτσια ηλικιών μεταξύ 10 με 12 ετών» συμπλήρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. φτάνει στα ίχνη 30-40 ατόμων που κάνουν τις ίδιες πράξεις.

Σχετικά Άρθρα