Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: “Επιστρέφουμε σε επίπεδο τιμών δύο μήνες πριν”

 Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: “Επιστρέφουμε σε επίπεδο τιμών δύο μήνες πριν”

Για «σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία κατανάλωση» κάνει λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού».

«Ο καταναλωτής που θα επιλέξει το καλάθι του νοικοκυριού, σίγουρα θα έχει σημαντική ωφέλεια στην εβδομαδιαία του κατανάλωση και αυτός είναι και ο στόχος”, τόνισε ο υπουργός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μετά τις σημερινές επισκέψεις σε 9 καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Αττική, με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού».

«Αυτούς του μήνες είχαμε 3 – 10% πληθωρισμό ανά μήνα, με σημαντική αύξηση τιμών από τον Σεπτέμβριο» είπε ο υπουργός και τόνισε πως με το νέο αυτό μέτρο που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου «επιστρέφουμε σε επίπεδο τιμών 2 μήνες πριν».

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε πως «όλα τα προϊόντα είναι κάτω από τις τιμές της 3ης Οκτωβρίου, με εξαίρεση τον ντοματοπολτό που οι καταναλωτές τον βρήκαν σήμερα 0,01 – 0,02 ευρώ ακριβότερο».

Δίνοντας παραδείγματα από τις διαφορές που εντοπίζονται στα προϊόντα με την εφαρμογή του νέου μέτρου για την «ελάφρυνση» του νοικοκυριού, ο ίδιος σημείωσε πως «ο καταναλωτής που αγόραζε επώνυμο γάλα από 1,40 – 1,80 ευρώ, σήμερα το βρήκε 1,22 ευρώ, η φέτα που αρχές Οκτωβρίου είχε 5,58 ευρώ, σήμερα είχε 4, 90 ευρώ, ενώ επώνυμα μακαρόνια που κανείς αγόραζε με 1,42 ευρώ, σήμερα μπόρεσε να τα προμηθευτεί με 1,27 ευρώ».

«Οι καταναλωτές θα κερδίσουν αρκετά χρήματα με το καλάθι του Νοικοκυριού» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως «κάθε Τετάρτη οι αλυσίδες θα δίνουν το καλάθι της επόμενης εβδομάδας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «αν μία αλυσίδα αυξήσει την τιμή ενός προϊόντος θα “χτυπήσει”στο σύστημα. Παραμένει το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των προϊόντων».