Βυθίστηκε σκάφος με 68 πρόσφυγες στον Καφηρέα – Επιχείρηση διάσωσης

 Βυθίστηκε σκάφος με 68 πρόσφυγες στον Καφηρέα – Επιχείρηση διάσωσης

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του στενού του Καφηρέα στην Εύβοια, μετά την βύθιση ιστιοφόρου σκάφους στο οποίο επέβαιναν 68 μετανάστες.

Η επιχείρηση γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές που φθάνουν και τα 9 Μποφόρ.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί και περισυλλεχθεί από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού εννιά άνδρες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι βρίσκονταν στη βραχονησίδα Μάνδαλου. Αυτοί δήλωσαν ότι στο σκάφος που βυθίστηκε βρίσκονταν συνολικά 68 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ΠΑΘ και ένα ελικόπτερο του  Λιμενικού και δυο παραπλέοντα πλοία. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν μπορούν να συμμετέχουν τα μικρά πλωτά του Λιμενικού και τα ρυμουλκά.

Έρευνες για οκτώ αγνοούμενους στη Σάμο

Κανένα νέο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής για τους οκτώ μετανάστες που αγνοούνται από χθες, Δευτέρα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου μετά την ανατροπή της φουσκωτής λέμβου στην οποία επέβαιναν. Έχουν διασωθεί μέσα από τη θάλασσα τέσσερα άτομα (τρείς άνδρες και μια γυναίκα) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σάμου για εξετάσεις, καθώς ήταν πολύ ταλαιπωρημένοι. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Σχετικά Άρθρα