Βίντεο και καταθέσεις μαρτύρων “καίνε” τον 40χρονο που ποδοπάτησε το γατάκι

 Βίντεο και καταθέσεις μαρτύρων “καίνε” τον 40χρονο που ποδοπάτησε το γατάκι

Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει το προσεχές διάστημα ο άντρας που φέρεται να ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι, τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 40χρονος διδάκτωρ του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται να έχει και τη δικηγορική ιδιότητα, με βάση τον νέο νόμο κινδυνεύει με δεκαετή κάθειρξη, καθώς εις βάρος του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για θανάτωση ζώου συντροφιάς, ενώ μετά την ταυτοποίησή του, του επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας επιχείρησης και δείχνει καρέ – καρέ τις κινήσεις του δράστη με τη κόκκινη μπλούζα και το καπέλο, όμως οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν καταφέρει να βρουν κι άλλα βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων του κέντρου, από τα οποία προκύπτουν τα ίδια χαρακτηριστικά προσώπου και σωματοδομής που επιβεβαιώνουν την ταυτότητά του.

Την ίδια ώρα, στην δικογραφία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δύο καταθέσεις οι οποίες αξιοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και θεωρούνται πολύ σημαντικές για την υπόθεση. Η πρώτη αφορά τη μαρτυρία γυναίκας που φέρεται να κατέθεσε πως είδε και αναγνώρισε τον 40χρονο να κινείται πεζός στο σημείο που έγινε η κακοποίηση του ζώου, το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ότι εντόπισε νεκρό το γατάκι, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει τη θανάτωση του ζώου ύστερα από το ποδοπάτημα που δέχθηκε.

Μάλιστα, ακόμα ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον 40χρονο αποτελεί και το δεύτερο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την αποτρόπαια επίθεση, στο οποίο φαίνεται ο δράστης να προσπαθεί να σκοτώσει ξανά το γατάκι, λίγη ώρα πριν το λιώσει με το πόδι του.

Το… βιογραφικό του κατηγορούμενου

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο άνδρας που έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία και κατηγορείτε για τη θανάτωση του ζώου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983, δηλώνει Διδάκτωρ και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι σπουδές του, σύμφωνα με το βιογραφικό του, αφορούν πέρα από την νομική, κυρίως τον καλλιτεχνικό χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός από συγγραφέας αρκετών βιβλίων, δηλώνει πως έχει συνεργασίες στον καλλιτεχνικό χώρο, με ομάδες που βρίσκονται εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ φέρεται να έχει στενή συγγενική σχέση με καθηγητή του ΑΠΘ.

Ο ίδιος γράφει στο βιογραφικό του πως έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ υποστηρίζει ότι έχει λάβει υποτροφία αριστείας για κάποιες από τις σπουδές του. Μάλιστα, ποιήματά του φέρεται να έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και να φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα πασίγνωστου πανεπιστημίου.

Πηγή: protothema.gr