ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Χρυσές δουλειές για ακόμη μία σύμβουλο Μητσοτάκη – 235 χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο σε εταιρείες συμφερόντων της

 ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Χρυσές δουλειές για ακόμη μία σύμβουλο Μητσοτάκη – 235 χιλιάδες ευρώ από το δημόσιο σε εταιρείες συμφερόντων της

»Μετά τον κ. Πάτση και την κα Πιτσίκα, χρυσές δουλειές με το δημόσιο φαίνεται ότι έκανε άλλο ένα άτομο του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την ειδική σύμβουλο του πρωθυπουργού Χάρις Κάτση.

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «μέσα σε λίγους μήνες, οι δύο εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ή έχει συμμετάσχει η κα Χάρις Κούτση, πρώην συνεργάτης του κ. Χατζηδάκη και σύμφωνα με δημοσιεύματα, ειδική σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη για τις επενδύσεις έχουν λάβει από το δημόσιο έργα ύψους 235.000 ευρώ!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιστοσελίδας documentonews.gr, η εταιρεία Virality, την οποία ίδρυσε ο κ. Νίκος Δημάκης, στέλεχος της ΝΔ, και στην οποία ήταν μέτοχος η κα Χάρις Κούτση, φέρεται να έχει πάρει από το Δημόσιο έργα συνολικού κόστους 55.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα σε λίγους μήνες από Δεκέμβριο 2021 έως Μάρτιο 2022, διάστημα στο οποίο η κα Κούτση ήταν μέτοχος στην εταιρεία.

Επίσης, η εταιρεία “HAVAKO MON. IKE” στην οποία η κα Κούτση εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος της φέρεται να έχει λάβει την περίοδο 2021 – 2022 αναθέσεις συνολικού ύψους περίπου 180.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ του πρώην Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Κώστα Δέρβου, το Υπουργείο Ναυτιλίας, τον ΟΣΕ, τον ΔΑΠΕΕΠ, το ΕΔΥΤΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «μόλις σε πέντε μέρες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τρεις υποθέσεις. Το τι γίνεται τρεισήμισι χρόνια τώρα και τι θα συνεχίσει να γίνεται αν δεν φύγει άμεσα από την εξουσία ο κ. Μητσοτάκης με τις “γαλάζιες ακρίδες” του είναι πλέον κατανοητό σε όλους.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστότητα, νέοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ευκαιρίες και η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» για να μειώσει τον ΦΠΑ στο ψωμί και το γάλα».

«Δεν αξίζει στην κοινωνία μας τέτοια αδικία. Πολιτική αλλαγή. Δικαιοσύνη παντού» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα