Πετρέλαιο θέρμανσης: Ανατροπή στην τιμή με τις ανακοινώσεις HELLENiQ ENERGY και Motor Oil – Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα

 Πετρέλαιο θέρμανσης: Ανατροπή στην τιμή με τις ανακοινώσεις HELLENiQ ENERGY και Motor Oil – Μέσα στην εβδομάδα η ΚΥΑ για το επίδομα

Όπως δήλωσε στο OPEN ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα θα εκδοθεί η ΚΥΑ που αφορά στο επίδομα του πετρελαίου  θέρμανσης. “Ηδη πραγματοποιούμε τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, ξεκινήσαμε από το επίδομα θέρμανσης, έρχεται η ΚΥΑ για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης -εκτιμώ ότι θα γίνει μέσα στην εβδομάδα- και στη συνέχεια θα έρθει η υλοποίηση του μέτρου” είπε χαρακτηριστικά.

«Για να έχουμε μια αίσθηση για το πετρέλαιο θέρμανσης,  η επιδότηση και το επίδομα αθροίζουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ», σημείωσε ο υπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας:

  • «Θα ανοίξει το επόμενο διάστημα, δηλαδή μέσα στον Νοέμβριο και θα τρέξει μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Η πρώτη καταβολή στους δικαιούχους θα γίνει μέχρι τέλος του έτους».

Ο κύριος Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος να πάρουν την περσινή βοήθεια μέχρι 10 Δεκεμβρίου.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, μαζί με την επιδότηση των 25 λεπτών το λίτρο στην αντλία, μέτρο που σε πρώτη φάση θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να αποκλείεται, εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν να παραταθεί.

Το επιδομα θέρμανσης θα πάρουν φέτος περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά, ενώ πέρυσι ήταν κάτι λιγότερο από 900 χιλ. και αυτό διότι έχουν διευρυνθεί τα περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα αυξηθεί και η βάση για το περιουσιακό κριτήριο, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

  • Το ανώτερο ποσό που μπορεί να λάβει ένα νοικοκυριό είναι τα 800 ευρώ από 750 ευρώ πέρυσι, και το κατώτερο τα 100 ευρώ, όσο ήταν και πέρυσι.

Εν τω μεταξύ ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα πωλούνταν από σήμερα, 1η Νοεμβρίου 7 λεπτά πιο ακριβό, αφού θα τελείωνε η έκπτωση των ΕΛ.ΠΕ. Ωστόσο, λίγο πριν την λήξη, η HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε πως η έκπτωση παρατείνεται.

  • Συγκεκριμένα, η έκπτωση των 6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ, ανά λίτρο θα ισχύει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έκπτωση της ΕΛ.ΠΕ., το πετρέλαιο είχε τιμή πώλησης 1,44 ευρώ το λίτρο και με την έκπτωση είχε μειωθεί περίπου στο 1,37 ευρώ ανά λίτρο.

Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου παραμένει σε ισχύ η επιπλέον έκπτωση 5% από επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ, επί της τρέχουσας τιμής. Παράλληλα, για ολόκληρη τη σεζόν ισχύουν και οι 12 άτοκες δόσεις για πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών.

Την ίδια ώρα πηγές του ομίλου Motor Oil ανέφεραν, επίσης, ότι οι εμπορικές εταιρείες του ομίλου (AVIN, Shell, Cyclon) θα διατηρήσουν την ανταγωνιστική τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης όπως ίσχυε από την έναρξη της διάθεσης του προϊόντος στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα