Ο Κάρολος ψάχνει κηπουρό για το Μπάκιγχαμ και δίνει μισθό 40.000 λίρες

 Ο Κάρολος ψάχνει κηπουρό για το Μπάκιγχαμ και δίνει μισθό 40.000 λίρες

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας προσφέρει μισθό έως και 40.000 λίρες τον χρόνο για τη θέση του επικεφαλής κηπουρού, για να φυτεύει τριαντάφυλλα, να περιποιείται το γκαζόν και να φροντίζει περισσότερα από 1.000 δέντρα στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Metro, ο βασιλιάς Κάρολος, που έχει αγάπη για τα φυτά και τη φύση, αναζητά κάποιον εξίσου “παθιασμένο με τη χλωρίδα” για να εργαστεί 39 ώρες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ειδικότερα, η αγγελία στην ιστοσελίδα του Βασιλικού Οίκου για έναν υπεύθυνο κήπων αναφέρει: “Είναι η φροντίδα των κήπων που θα θαυμάζουν χιλιάδες άνθρωποι”.

“Είναι να βελτιώνεις τους άλλους, ενώ παράλληλα αναπτύσσεις τις δικές σου δεξιότητες. Και είναι η υπερηφάνεια να ηγείσαι μιας ομάδας στην καρδιά ενός παγκοσμίου φήμης ιδρύματος. Αυτό είναι που κάνει την εργασία για το Βασιλικό Νοικοκυριό εξαιρετική”.

Ο υπεύθυνος κήπων είναι επιφορτισμένος με τη συντήρηση και τη διατήρηση των κήπων του παλατιού σε μια “εξαιρετική κατάσταση” από Δευτέρα έως Κυριακή.

“Θα είστε υπερήφανος που θα βλέπετε χιλιάδες ανθρώπους να τους απολαμβάνουν στα πάρτι κήπου”, αναφέρει η βασιλική αγγελία.

Ο ρόλος του επικεφαλής κηπουρού, ο οποίος αμείβεται με 38.000 έως 40.000 λίρες, περιλαμβάνει επίσης τη συντήρηση του γκαζόν και τη φροντίδα θάμνων, τριανταφυλλιών και ποωδών φυτών.

“Με δέσμευση στην κηπουρική, θα επικεντρωθείτε στην υλοποίηση των έργων μας για τη διατήρηση και την ενίσχυση της πλούσιας βιοποικιλότητας του κήπου μας”, αναφέρει η αγγελία.

“Αν είστε τόσο παθιασμένος με τα φυτά όσο και με τους ανθρώπους, τότε αυτός ο ρόλος θα σας εμπνεύσει να αποδώσετε”.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος είχε αποκαλύψει από το 1986 ότι μιλάει με τα φυτά, έχοντας μεγαλώσει με μεγάλη αγάπη για την καλλιέργεια των δικών του λαχανικών μαζί με την πριγκίπισσα Άννα, σε ένα οικόπεδο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

“Μιλάω ευχαρίστως στα φυτά και τα δέντρα και τα ακούω. Νομίζω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας”, είχε ξαναπεί ο βασιλιάς το 2010.

“Ό,τι έχω κάνει εδώ, είναι σαν να είμαι σχεδόν με τα παιδιά μου. Κάθε δέντρο έχει ένα νόημα για μένα” είχε αναφέρει.

Σχετικά Άρθρα