Νέο Ηράκλειο: “Έξω οι φασίστες από τα σχολεία” – Μεγάλη πορεία στους δρόμους της γειτονιάς

 Νέο Ηράκλειο: “Έξω οι φασίστες από τα σχολεία” – Μεγάλη πορεία στους δρόμους της γειτονιάς

Δυναμική απάντηση στον δρόμο για τις φασιστικές επιθέσεις που δέχτηκε ένα παιδί που φορούσε μια μουσική μπλούζα στις 29 Σεπτέμβρη στο Νέο Ηράκλειο Ηράκλειο και μέλη αντιρατσιστικής συλλογικότητας στις 6 Οκτώβρη, που μοίραζαν φυλλάδια στο Μαρούσι, έδωσαν σήμερα δεκάδες αγωνιζόμενοι πολίτες.

Με το κάλεσμα να ‘ναι στις 7 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο, κατά τις 8 παρά τέταρτο ξεκίνησε πορεία μέσα στους δρόμους της γειτονιάς, με το πανό να περιγράφει το περιεχόμενο της κινητοποίησης και τους συμμετέχοντες, έχοντας γραμμένο το σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές», το οποίο υπέγραφαν δημοτικά σχήματα, μαζικοί φορείς και συλλογικότητες, σε μια κοινή πρωτοβουλία αριστερών δυνάμεων.

Στο κοινό κείμενο κάλεσμα που υπέγραφαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις και άλλες ακόμη πρωτοβουλίες, επισημαινόταν ότι ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολογία. «Είναι ένας μηχανισμός βίας και δολοφονίας ενάντια σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι που τους μπαίνει εμπόδιο. Χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό. Από το Ολοκαύτωμα μέχρι τις δολοφονίες του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Λουκμάν και από τις οι επιθέσεις σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε ανάπηρους, σε Ρομά μέχρι αγωνιστές συνδικαλιστές και αντιφασίστες, η ιστορία του φασισμού είναι γεμάτη αίμα».

Δυναμικά παρών ήταν μ’ όλα του τα σχήματα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για το χρέος του να είναι στον δρόμο. Ειδικότερα ανέφερε ότι «χρέος της αριστεράς και κάθε δημοκρατικού πολίτη που δεν θέλει να τον δέρνουν στο δρόμο επειδή είναι Ρομά, μετανάστης, ΛΟΑΤΚΙ ή αριστερός, επειδή δεν είναι «σαν τους άλλους» είναι να είναι στο δρόμο. Xρέος μας είναι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια αντιφασιστικού κινήματος που γεννιέται! Στήριξη των συλλογικοτήτων και παιδιών που χτυπήθηκαν από τους ναζί το τελευταίο εξάμηνο! Στήριξη των δημοτικών παρατάξεων που βίωσαν επιθέσεις! »

Η πορεία ολοκληρώθηκε εκεί που ξεκίνησε, στον σταθμό του ηλεκτρικού του Ηρακλείου με συνθήματα ως το τελευταίο βήμα και κάλεσμα για την αντιφασιστική συναυλία στο Μαρούσι, όπου έγινε η έτερη επίθεση.