Μεντβέντεφ: Μόνο η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων

 Μεντβέντεφ: Μόνο η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων

Μόνο η ολική και οριστική νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης, στην οποία ωθεί τον κόσμο η Δύση, δήλωσε μέσω του καναλιού του στο Telegram ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

“Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι δυτικές χώρες ωθούν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο η ολική και οριστική νίκη της Ρωσίας μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή μιας παγκόσμιας σύγκρουσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τις συχνές αναφορές των δυτικών χωρών ότι “δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο”, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Απευθυνόμενος στους συνδρομητές του καναλιού του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ εξέφρασε την άποψή του, η οποία όπως τόνισε βασίζεται στην “κοινή λογική”.

“Εάν δεν αναμένεται να νικήσει η Ρωσία, τότε, προφανώς, θα νικήσει η Ουκρανία. Στόχος της Ουκρανίας στον πόλεμο, τον οποίο κήρυξε το καθεστώς του Κιέβου, είναι η ανάκτηση όλων των εδαφών που της ανήκαν στο παρελθόν. Με άλλα λόγια, η προσάρτησή τους από τη Ρωσία. Αυτό αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του κράτους μας και την κατάρρευση της σημερινής Ρωσίας”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ο Μεντβέντεφ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί βάσιμο λόγο για τη εφαρμογή της παραγράφου 19 των θεμελιωδών αρχών της κρατικής πολιτικής της Ρωσίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής.

“Ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση στην πραγματικότητα, ερωτώ; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;” διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με την παράγραφο 19 του εν λόγω κειμένου, στις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία μπορεί να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων περιλαμβάνονται η ύπαρξη αξιόπιστων πληροφοριών για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον εδαφών της Ρωσίας ή των συμμάχων της, η χρήση πυρηνικών όπλων από εχθρούς της Ρωσίας ή άλλων τύπων όπλων μαζικής καταστροφής στα εδάφη της Ρωσίας και των συμμάχων της, πλήγμα του εχθρού σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, η καταστροφή των οποίων θα αποδυναμώσει την ικανότητα των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας.

Επιπλέον, η παράγραφος 19 αναφέρει ότι στις προϋποθέσεις περιλαμβάνεται και οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας με τη χρήση συμβατικών όπλων που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του κράτους, ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Σχετικά Άρθρα