Θρίλερ στην υπόθεση Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν οστά σε σπηλιά που ερευνούσε η Αστυνομία

 Θρίλερ στην υπόθεση Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν οστά σε σπηλιά που ερευνούσε η Αστυνομία

Εξέλιξη φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, τα τελευταία 24ωρα. Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν μέσα σε μία σπηλιά στα Δερβανοχώρια, περιοχή που είχε μπει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου πριν από 10 χρόνια.

Σύμφωνα με την «Espresso», εντοπίστηκαν οστά και κρανίο σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. Υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι εκεί ενδεχομένως οι απαγωγείς του Μάριου να επιχείρησαν να «σβήσουν» τα ίχνη της δολοφονίας του 26χρονου, θάβοντας ή καίγοντας την σορό του, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έρευνες στην περιοχή.

Όπως επισημαίνεται, τα ανθρώπινα οστά εντόπισε μία σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας. Βρέθηκαν σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, ενώ πιο δίπλα υπήρχε και μια χειροβομβίδα.

Τα μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας ειδοποίησαν άμεσα την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, που κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Στην επιχείρηση, που στήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.

Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και κόκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ η Αστυνομία ως οφείλει θα αναζητήσει σε ποιον ανήκουν.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν πως θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που εντοπίστηκε και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση του σπηλαιοβαράθρου.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναπτερώθηκαν οι ελπίδες ότι ενδεχομένως τα οστά να ανήκουν στον δολοφονημένο Μάριο, γεγονός που θα σημάνει και το τέλος του εφιάλτη που ζουν οι δικοί του άνθρωποι εδώ και 10 χρόνια καθώς δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου είχε απαχθεί από το Παλαιό Φάληρο τον Αύγουστο του 2012 και στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

Η έκθεση του Καναδού ερευνητή, που συντάχθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειας, φαίνεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη και οι δράστες εξαφάνισαν κάθε ίχνος του. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση καταδικάστηκαν, χωρίς την ανεύρεση πτώματος.