Στα ύψη η ακρίβεια – Δεν θα βοηθήσει το καλάθι της νοικοκυράς – Έρευνα της Prorata

 Στα ύψη η ακρίβεια – Δεν θα βοηθήσει το καλάθι της νοικοκυράς  – Έρευνα της Prorata

Η ακρίβεια είναι το μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που έγινε για λογαριασμό του newsbomb.gr, το 95% των ερωτώμενων θεωρεί ότι η αισχροκέρδεια στα βασικά προϊόντα έχει αυξηθεί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

Συγκεκριμένα το 72% απάντησε ότι έχει αυξηθεί «πολύ», το 19% «αρκετά» και το 4% «λίγο». Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεκριμένη αίσθηση περί αύξησης της αισχροκέρδειας διαπερνά οριζόντια όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία αλλά και την πολιτική / ιδεολογική τους τοποθέτηση, καθώς δεν παρατηρούνται αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις στη βάση του αν κανείς / καμία αυτοτοποθετείται στα αριστερά, το κέντρο ή τα δεξιά του πολιτικού φάσματος.

Έρευνα Prorata

Την ίδια στιγμή οι πολίτες τονίζουν ότι το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού» δεν αποτελεί ουσιαστικό μέτρο.

Ειδικότερα, το 82% των ερωτώμενων θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν θα τους ανακουφίσει ιδιαίτερα ή ακόμα και καθόλου, έναντι του μόλις 18% που απαντά ότι θα ανακουφιστεί αρκετά ή πολύ.

Έρευνα Prorata

«Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ξεγελάει τους πολίτες. Μόνο με πολιτική αλλαγή θα υπάρξει η αναγκαία αλλαγή πολιτικής» σχολιάζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης μετά τα συγκεκριμένα ευρήματα της έρευνας.

Σχετικά Άρθρα