Σολτς: Χαμηλά καταγράφεται η δημοτικότητά του – Οι Γερμανοί, τον θεωρούν ”καταβεβλημένο”

 Σολτς: Χαμηλά καταγράφεται η δημοτικότητά του – Οι Γερμανοί, τον θεωρούν ”καταβεβλημένο”

Οι περισσότεροι Γερμανοί θεωρούν ότι ο Όλαφ Σολτς είναι «καταβεβλημένος» από τα καθήκοντά του ως Καγκελάριος, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού πρακτορείου δημοσκοπήσεων INSA.

Οι περισσότεροι Γερμανοί πιστεύουν ότι ο Όλαφ Σολτς είναι «καταβεβλημένος» από τα καθήκοντά του ως Καγκελάριος, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού πρακτορείου δημοσκοπήσεων INSA.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (55%) πιστεύουν ότι δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ανέφερε τη Δευτέρα η ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, η οποία ανέθεσε τη δημοσκόπηση.

Το 24% των Γερμανών δηλώνει με βεβαιότητα ότι ο Σολτς δεν ανταποκρίνεται στην πρόκληση να ηγηθεί της κυβέρνησης, ενώ το 31% «μάλλον συμφωνεί» με μια τέτοια εκτίμηση. Ένα 37% πιστεύει ότι ο Σολτς είναι σε θέση να οδηγήσει αποτελεσματικά τη Γερμανία στις τρέχουσες δυσκολίες.

Αν οι Γερμανοί ήταν σε θέση να ψηφίσουν για καγκελάριο απευθείας, μόνο το 27% θα επέλεγε τον Scholz, σύμφωνα με την έρευνα. Ωστόσο, ο Φρίντριχ Μερτς, ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης – της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) – θα συγκέντρωνε ακόμη μικρότερη υποστήριξη, με μόνο το 15% των Γερμανών να είναι πρόθυμοι να τον ψηφίσουν. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν θα επέλεγαν κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Προηγούμενη δημοσκόπηση του INSA, που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο, έδειξε επίσης χαμηλό επίπεδο υποστήριξης για την καγκελάριο. Τότε, σχεδόν το 50% των Γερμανών δήλωναν ότι ο Σολτς δεν είναι ικανός για το αξίωμα. Άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης κατέγραψαν επίσης χαμηλά ποσοστά αποδοχής. Η υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ είχε τη χειρότερη επίδοση, με ποσοστό υποστήριξης μόλις 18%.