Λάρισα: Επιτέθηκαν με μπουκάλια και πέτρες σε αστυνομικούς (vids)

 Λάρισα: Επιτέθηκαν με μπουκάλια και πέτρες σε αστυνομικούς (vids)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη επί της οδού Τζαβέλλα 52 στη Λάρισα, ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Στην επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας και των Διμοιριών Υποστήριξης Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν 8 άτομα και συγκεκριμένα 7 Έλληνες και ένας αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

Επεισοδιακή η διαδικασία της εκκένωσης – “Βομβαρδισμένο τοπίο” η οδός Τζαβέλλα
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί καθώς η διαδικασία της εκκένωσης ήταν επεισοδιακή. Αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στον χώρο και έριξαν νερό με πιεστικό μέσα στο κτίριο και στα άτομα που βρίσκονταν εκεί.

Τα άτομα που βρίσκονταν μέσα στον χώρο αντέδρασαν και φωνάζοντας συνθήματα, πετούσαν μικρά και μεγάλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Από πέτρες και μπουκάλια μέχρι καρέκλες και τραπέζια.

Τα βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα onlarissa.gr, δείχνουν το κτίριο και την οδό Τζαβέλλα να μοιάζουν με “βομβαρδισμένο τοπίο”.

Το κτίριο παραδόθηκε στη διοίκηση του Γηροκομείου, του οποίου είναι ιδιοκτησία, ενώ συνεργεία εκτελούν εργασίες ανακατασκευής.

Το Δημοτικό Γηροκομείο έχει προσφύγει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στη Δικαιοσύνη. Η κατάληψη «Ντουγρού» μετρά σχεδόν επτά χρόνια.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΛ.ΑΣ. από την επεισοδιακή εκκένωση:

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας», σημείωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή το γεγονός ότι ακόμη ένα δημόσιο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη για επτά χρόνια, εκκενώθηκε.

Αναλυτικά, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε τα εξής:

«Η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτίριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Σχετικά Άρθρα