Κολωνός: Πληρώνεται ακόμη από το Δημόσιο ο προφυλακισμένος υπάλληλος του Μεταξά – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

 Κολωνός: Πληρώνεται ακόμη από το Δημόσιο ο προφυλακισμένος υπάλληλος του Μεταξά – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ακόμη δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, από το νοσοκομείο Μεταξά, ο 36χρονος που έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό.

Στις 16 Οκτωβρίου, λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του από την ΕΛΑΣ, με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ άρχισαν οι διαδικασίες για την απόλυσή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, ο Νικόλαος Κονταρής, διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου, όχι μόνο δεν απολύθηκε ακόμη, αφού το νοσοκομείο δεν εκτέλεσε την εντολή του υπουργού, αλλά στις 27 Οκτωβρίου φέρεται να έχει προπληρωθεί ολόκληρο το 15ήμερο του Νοεμβρίου.

Ο μισθός του είναι 740 ευρώ το μήνα και έλαβε 370 ευρώ, δηλαδή ολόκληρο το πρώτο 15ημερο του Νοεμβρίου, αναφέρεται από την ΠΟΕΔΗΝ η οποία επιρρίπτει τις ευθύνες στη γραφειοκρατία και την κωλυσιεργία των διαδικασιών για την απόλυσή του.

Επιπροσθέτως, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, “κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση”, λένε οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ.

“Πάραυτα να κινηθεί η διαδικασία απόλυσης”, ζητά η Ομοσπονδία.

Ο Κονταρής που εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε κατά τη έρευνα των αρχών, ότι συνομιλούσε με το κορίτσι μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών και στη συνέχεια συναντήθηκε μαζί της στο γνωστό σημείο των ραντεβού, κοντά στο μετρό των Σεπολίων και τη βίασε.

ΚΟΝΤΑΡΗΣ
ΚΟΝΤΑΡΗΣ
ΚΟΝΤΑΡΗΣ

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Υπήρξε αρχικά διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν θα οδηγούνταν στη φυλακή και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με 24ωρη φρούρηση. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του ήταν εκείνο που έκανε ανακριτή και εισαγγελέα να διαφωνήσουν.

Ο εισαγγελέας ζητούσε την προφυλάκισή του, σε αντίθεση με την ανακρίτρια που έκρινε πως τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να οδηγηθεί στη φυλακή. Τελικά προφυλακίστηκε και αυτός την Τετάρτη 26/10.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κρίση των δικαστών δόθηκε έμφαση στην αναγνώριση του κατηγορούμενου από το κορίτσι με το οποίο φέρεται να ήρθε σε επαφή τον περασμένο Ιούλιο.

Σχετικά Άρθρα