Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Ο πληθωρισμός παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα για την κοινωνική πλειοψηφία

 Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Ο πληθωρισμός παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα για την κοινωνική πλειοψηφία

Κάθε μέρα που περνάει στοιχίζει πολλαπλά στους πολίτες» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων, τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση για την πλειονότητα των νοικοκυριών.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζουν επίσης ότι «ο πληθωρισμός στην χώρα μας παραμένει σε απαγορευτικά επίπεδα για την κοινωνική πλειοψηφία» και ζητούν επιτακτικά πολιτική αλλαγή.

Το σημερινό 9,8%  στην εκτίμηση του πληθωρισμού που προέβλεψε η Eurostat είναι μία «αύξηση που έρχεται να προστεθεί στα απανωτά πληθωριστικά ρεκόρ των προηγούμενων μηνών» προσθέτουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την στιγμή που συνδικαλιστικές οργανώσεις, παραγωγικοί φορείς και καταναλωτικές ενώσεις μιλούν σύσσωμες για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κυβερνητικά μέτρα-κοροϊδία, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη στην ίδια αδιέξοδη πολιτική. Πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας και  ανεπαρκών ελέγχων, αντί για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας. Όπως η στήριξη του εισοδήματος, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα αλλά και η επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης» σημειώνεται στην κοινή δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση.

«Κάθε μέρα που περνάει στοιχίζει πολλαπλά στους πολίτες. Όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για περαιτέρω διεύρυνση των ανισοτήτων εμείς θα επιμένουμε. Πολιτική αλλαγή τώρα για έξοδο από τον βούρκο στον οποίο μας βουλιάζει ο κ. Μητσοτάκης» αναφέρουν καταληκτικά οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα