Ρουμπινί: “Ο Ερντογάν ίσως αποπειραθεί με την Ελλάδα ό,τι έκανε ο Πούτιν στην Ουκρανία”

 Ρουμπινί: “Ο Ερντογάν ίσως αποπειραθεί με την Ελλάδα ό,τι έκανε ο Πούτιν στην Ουκρανία”

Στις σκοτεινές προφητείες για το μέλλον της Τουρκίας και των σχέσεων της με την Ελλάδα, προστέθηκε μία ακόμη: από τον Νουριέλ Ρουμπινί. Μιλώντας στο Spiegel, ο σταρ-οικονομολόγος διατυπώνει την πρόβλεψη ότι ο Ερντογάν, μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να αποπειραθεί με την Ελλάδα, ό,τι ο Πούτιν με την Ουκρανία, επειδή αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές.

Μια άλλη πρόβλεψη είναι πως εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ξανά υποψήφιος και χάσει τις εκλογές, θα καλέσει αυτή τη φορά ανοιχτά τους «ανώτερους λευκούς» να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, οπότε θα μπορούσαμε να δούμε βία και έναν πραγματικό εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ. Η συνέντευξη έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος ουσιαστικά έχει ήδη αρχίσει»

“Ανησυχώ”, τονίζει. “Οι δημοκρατίες είναι εύθραυστες όταν υπάρχουν μεγάλα σοκ. Υπάρχει πάντα κάποιος τότε που λέει «Θα σώσω τη χώρα» και κατηγορεί για όλα τους ξένους. Αυτό ακριβώς έκανε ο Πούτιν με την Ουκρανία. Ο Ερντογάν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με την Ελλάδα του χρόνου και να προσπαθήσει να δημιουργήσει κρίση γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσει τις εκλογές. Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ξανά υποψήφιος και χάσει τις εκλογές, θα μπορούσε να καλέσει ανοιχτά τους λευκούς υπερασπιστές να εισβάλουν στο Καπιτώλιο αυτή τη φορά. Θα μπορούσαμε να δούμε βία και έναν πραγματικό εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ Στη Γερμανία, τα πράγματα φαίνονται συγκριτικά καλά προς το παρόν. Τι γίνεται όμως αν τα πράγματα πάνε στραβά οικονομικά και ο κόσμος ψηφίσει περισσότερο τη δεξιά αντιπολίτευση;”.

Σχετικά Άρθρα