Έλον Μασκ: Κοινοποίησε στο Twitter fake άρθρο για τον άντρα της Πελόζι – ”Κόντρα” με τη Χίλαρι Κλίντον

 Έλον Μασκ: Κοινοποίησε στο Twitter fake άρθρο για τον άντρα της Πελόζι –  ”Κόντρα” με τη Χίλαρι Κλίντον

Τρεις μέρες μετά την αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος προέβη σε μία ανάρτηση, η οποία προωθούσε αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την πρόσφατη επίθεση εναντίον του συζύγου της Νάνσυ Πελόζι. Η ανάρτηση, η οποία έγινε την Κυριακή, εγείρει εκ νέου ερωτήματα σχετικά με το πώς και το εάν ο κ. Μασκ θα ταχθεί ενάντια στην παραπληροφόρηση και τη ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

Το Σάββατο, η Χίλαρι Κλίντον έκανε μία ανάρτηση, στην οποία επέκρινε τους Ρεπουμπλικανούς για τη διάδοση «μίσους και παρανοϊκών θεωριών συνωμοσίας», που – σύμφωνα με την ίδια – ενθάρρυναν τον δράστη της επίθεσης κατά του συζύγου της Πελόζι στην οικία τους στο Σαν Φρανσίσκο την Παρασκευή.

Απαντώντας στην ανάρτηση της Χίλαρι Κλίντον, ο Μασκ έγραψε τα εξής: «Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα πίσω από αυτή την ιστορία από όσα φαίνονται» και κοινοποίησε σύνδεσμο άρθρου της ιστοσελίδας Santa Monica Observer.

Το εν λόγω άρθρο ανέφερε ότι ο σύζυγος της Νάνσυ Πελόζι ήταν μεθυσμένος και βρισκόταν σε καβγά με έναν εκδιδόμενο άνδρα. Ένα ένθετο στους Los Angeles Times το 2021 σχετικά με ιστοσελίδες που «παριστάνουν τις έγκριτες τοπικές εφημερίδες», ανέφερε ότι η Santa Monica Observer, «είναι διαβόητη για τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων».

Σχετικά Άρθρα