Τι απαντά το Μαξίμου για Πάτση, Πιτσίκα – Τέσσερις υποθέσεις, 4 εμπλεκόμενοι υπουργοί, πολιτικές προεκτάσεις και αναπάντητα ερωτήματα

 Τι απαντά το Μαξίμου για Πάτση, Πιτσίκα – Τέσσερις υποθέσεις, 4 εμπλεκόμενοι υπουργοί, πολιτικές προεκτάσεις και αναπάντητα ερωτήματα

Με το σκάνδαλο Πάτση και τις πολιτικές προεκτάσεις του να είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, το όνομα της Ρεβέκκας Πιτσίκα, πρόεδρος του Μητρώου Στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμπλέκεται σε δύο αποκαλύψεις που έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, η εταιρεία του «γαλάζιου» στελέχους φέρεται να εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 400.000 ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ, ενώ, σήμερα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, αποκάλυψε ότι η κ. Πιτσίκα έχει διοριστεί από τον υπουργό Εξωτερικών στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, αλλά και από τον υπουργό Επικρατείας σε Ομάδα Εργασίας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050».

Η υπόθεση αυτή προστίθεται στο σκάνδαλο Πάτση που επιχειρεί μετά μανίας να υποβαθμίσει η κυβέρνηση, με τον πρώην, πλέον, «γαλάζιο» βουλευτή να εμπλέκεται, επίσης, σε διπλή υπόθεση, καθώς ελέγχεται για χρυσές μπίζνες με «κόκκινα δάνεια», καθώς έδωσε το 1/15 της αξίας για την εξαγορά χαρτοφυλακίου άνω των 60 εκατ. ευρώ, αλλά και για απευθείας αναθέσεις από τις οποίες είχε εισπράξει 820.000 ευρώ μέσω των ΕΛΤΑ για παροχή νομικών υπηρεσιών.

  • Ο βουλευτής Γρεβενών, ο οποίος ελέγχεται και από τη Δικαιοσύνη, κινδυνεύει να βρεθεί και εκτός κοινοβουλίου εντελώς, καθώς, εάν προχωρήσει η υπόθεσή του θα κριθεί έκπτωτος από το αξίωμά του.

Σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών καταγράφεται ένα μεγάλο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν, με απευθείας ανάθεση ή μέσω αδιαφανών διαδικασιών, από την  «Κοινωνία της Πληροφορίας», την οποία εποπτεύει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Κυριάκου Πιερρακάκη. Είχε προηγηθεί, άλλωστε, το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» και των Reporters United (βλ. Το «χρυσό» Ταμείο και η εκλεκτή σύμβουλος) που αποκάλυπτε πώς η πολυεθνική PwC ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης για τον σχεδιασμό του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και βρέθηκε να παίρνει έργα από το… Ταμείο Ανάκαμψης.

Και σε όλη αυτή τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων τι απαντά η κυβέρνηση;

Για την υπόθεση Πιτσίκα, η ίδια, αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι έχουν ήδη εκδώσει συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όμως από το Μαξίμου και από τους κυρίους Γ. Γεραπετρίτη και Ν. Δένδια υπάρχει μόνο σιωπή, ίσως λόγω της… εθνικής επετείου.

Στο σκάνδαλο Πάτσης, πάντως, το Μαξίμου βρέθηκε απολογούμενο, καθώς εκείνος που αποκάλυψε την προσπάθεια συγκάλυψης ήταν ο ίδιος ο λαλίστατος πρώην βουλευτής της Ν.Δ., όταν δήλωσε σε ζωντανή μετάδοση ότι συνέτασσε το δελτίο τύπου απάντησης στις «συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ» μαζί με τον Γιάννη Οικονόμου.

  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να παραδεχθεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι πάντες γνώριζαν τη δράση του Α. Πάτση, ενώ στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν με χαρακτηριστική καθυστέρηση τα ανακλαστικά της Δικαιοσύνης και της αρμόδιας για τα πόθεν έσχες επιτροπής της Βουλής.
  • Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προσπαθήσει εδώ και ημέρες να δώσει απαντήσεις, επιχειρώντας να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα ή να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις.
  • Το Μαξίμου δεν έχει αρθρώσει λέξη για την καταιγίδα των τελευταίων ημερών.

Σχετικά Άρθρα