Σομαλία: Δεκάδες θύματα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων – Σκηνές χάους στη Μογκαντίσου (σκληρές εικόνες)

 Σομαλία: Δεκάδες θύματα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων – Σκηνές χάους στη Μογκαντίσου (σκληρές εικόνες)

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας στη Μογκαντίσου και υπάρχουν «δεκάδες θύματα» ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές ζημιές στα κτίρια της περιοχής, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στον πολυσύχναστο δρόμο Κ5 και υπάρχουν «πολλά θύματα» είπε ο Σαντίκ Ντουντίς, ένας εκπρόσωπος της σομαλικής αστυνομίας. «Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», πρόσθεσε.

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ συχνά τοποθετεί βόμβες ή εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας. Δεν είναι σαφές αν ευθύνεται για τη σημερινή βομβιστική επίθεση.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άχμεντ Νουρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πρώτη έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον τοίχο του υπουργείο. Η δεύτερη σημειώθηκε τη στιγμή που έφτανε στο σημείο ένα ασθενοφόρο και είχε μαζευτεί κόσμος για να βοηθήσει τα θύματα.

https://twitter.com/Gobanimodoon/status/1586331923193937922

«Η δεύτερη έκρηξη ανατίναξε το ασθενοφόρο μας που είχε πάει να μεταφέρει τα θύματα της πρώτης» είπε ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο ιδρυτής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν. Ο οδηγός και ένας τραυματιοφορέας τραυματίστηκαν.

Σχετικά Άρθρα