Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο άτομα που μετέφεραν πάνω από 45 κιλά κάνναβη

 Καστοριά: Συνελήφθησαν δύο άτομα που μετέφεραν πάνω από 45 κιλά κάνναβη

Δύο άτομα συνελήφθησαν σε περιοχή των Γρεβενών για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης. Στο πλαίσιο της σύλληψης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς κατασχέθηκαν 45 κιλά και 650 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 930 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τέσσερις κάρτες sim.

Η σύλληψη των δύο αλλοδαπών ηλικίας 22 και 27 ετών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, για διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης έλαβε χώρα σήμερα 29 Οκτωβρίου 2022 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων επί του οδικού δικτύου και στο πλαίσιο της καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από στελέχη της ΕΛΑΣ εντοπίστηκε, σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Το όχημα στη συνέχεια σταθμεύθηκε σε περιοχή των Γρεβενών και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι, ο 22χρονος οδηγός με την 27χρονη συνοδηγό μετέφεραν από κοινού ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 45 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 45 κιλών και 650 γραμμαρίων. Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχετικά Άρθρα