Δημοσίευμα των “Νέων” για τις υποκλοπές: Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση – “Πρόκειται για εικασίες” απαντά το Μαξίμου

 Δημοσίευμα των “Νέων” για τις υποκλοπές: Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση – “Πρόκειται για εικασίες” απαντά το Μαξίμου

Έντονες αντιδράσεις και νέα πυρά προς την κυβέρνηση για το ζήτημα των παρακολουθήσεων προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Πιο συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρεται    σε παρακολουθήσεις υπουργού που δεν είχε καλές σχέσεις με συνεργάτες του πρωθυπουργού, σε υποκλοπή συνομιλίων επιχειρηματία, αλλά και πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Άλλωστε εδώ και αρκετές ημέρες η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «σάπιο καθεστώς Μητσοτάκη», ενώ σε ανακοίνωση της σημειώνει: «Οι άνθρωποι αυτοί μέσα σε τρία χρόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική μπανανία»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οι άνθρωποι αυτοί μέσα σε τρία χρόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική μπανανία. Δημιούργησαν ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς με συνεχείς παρακολουθήσεις αντιπάλων και μη αρεστών προσώπων χωρίς κανένα όριο ή ηθικό ενδοιασμό. 

Φυσικά και το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί. Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για τις παράνομες ενέργειες που καταγράφονται και για τις οποίες οι νοσηροί εγκέφαλοι που τις συνέλαβαν και τις υλοποίησαν σίγουρα θα λογοδοτήσουν.

Μέχρι τότε ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του θα βουλιάζουν μέσα στα σκάνδαλα, ανάμεσα στη σαπίλα, από τη μια μεριά, που αναδύεται από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και, από την άλλη, τη διαφθορά που έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι της Νέας Δημοκρατίας, όπως η περίπτωση με τον βουλευτή Πάτση που αποδείχθηκε «κοράκι» ανυπεράσπιστων πολιτών. Όλοι αυτοί ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν: δεν πρόκειται να τους ξεπλύνει τίποτα».

Με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να απαξιώσει το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» κάνοντας λόγο για ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα, ενώ υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παράξει πολιτική, γι’ αυτό και καταφεύγει στην αναπαραγωγή μύθων.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Ένα δημοσίευμα γεμάτο εικασίες -από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία, ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα- έγινε αφορμή για βαρύγδουπες αντικυβερνητικές κορώνες», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα των Νέων.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Η Χαριλάου Τρικούπη ζητεί απαντήσεις και ρωτάει «Σαν πολλά “νόμιμα λάθη” δεν μαζεύονται κύριε Μητσοτάκη;»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε αιχμηρά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στο οποίο γίνεται λόγος για παγίδευση κινητών τηλεφώνων υπουργών της κυβέρνησης, που δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του πρώην γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Όπως αναφέρει στο σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προστίθεται «άλλη μια ψηφίδα στο συγκεντρωτικό και παρωχημένο μοντέλο με το οποίο ασκεί τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος, που δεν διστάζει να προβαίνει σε παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και να αφήνει ελεύθερα τα στελέχη του να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα funds σε βάρος δανειοληπτών».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Αν κάτι επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, για το οποίο η κυβέρνηση τηρεί σιγή ασυρμάτου, είναι η ευρεία και συστηματική χρήση κακόβουλων λογισμικών από διάφορους μηχανισμούς, το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που ακυρώνει κάθε έννοια προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών και πάνω από όλα επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για το δημοσίευμα των Νέων σχετικά με νέες υποθέσεις υποκλοπών».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Το επιτελικό κράτος των υποκλοπών αντί να βάλει τέλος στο παρακράτος των Κλοπών της Μητσοτάκης Α.Ε. μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις φαίνεται πως επιδίδεται σε σωρεία τάχα μου δήθεν νόμιμων παρακολουθήσεων ακόμα και Υπουργών της ίδιας της Κυβέρνησης.

Η εκτροπή πια κανονικότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη για το δημοσίευμα των «Νέων».

Σχετικά Άρθρα