Βεατρίκη Ντούγκου: “Είμαι υπερήφανη για την πατρίδα μου την Ελλάδα”- Κόρη ιατροδικαστή η μαθήτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρέλαση

 Βεατρίκη Ντούγκου: “Είμαι υπερήφανη για την πατρίδα μου την Ελλάδα”- Κόρη ιατροδικαστή η μαθήτρια που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρέλαση

Τις εντυπώσεις έκλεψε η Βεατρίκη Ντούγκου, κόρη του Κενυάτη καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΑΠΘ, Σαμουήλ Ντούγκου,  η οποία παρέλασε για πρώτη φορά σήμερα με το σχολείο της στη Θεσσαλονίκη.

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κένυα και η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρέλαση και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με πάρα πολύ καλή οργάνωση» τόνισε στις δηλώσεις της μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης η ίδια.

Μάλιστα υπογράμμισε πως  «νιώθω περήφανη για την πατρίδα μου και χαρά που εκπροσώπησα το σχολείο μου».

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο προπονητής της στον Αθλητικό Σύλλογο “Ρήγας”, Λάζαρος Τοσίδης, η 16χρονη μαθήτρια και αθλήτρια του στίβου αποτελεί ένα πρότυπο για όλους του συναθλητές της, ενώ τον τελευταίο χρόνο εκπροσωπεί την χώρα μας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Βεατρίκη Ντούντου: Η μαθήτρια που παρέλασε με το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

Ο Κενυάτης ιατροδικαστής που «φώτισε» εγκλήματα στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα, εμφανώς συγκινημένος και παράλληλα υπερήφανος δηλώνει στο grtimes, ο πατέρας της Βεατρίκης, Σαμουήλ Ντούγκου.

Γεννημένος στο Κιμέντε της Κένυας, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά του Ναϊρόμπι, ο Σαμουήλ Ντούγκου ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1967 καθώς έγινε δεκτός με υποτροφία στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Μια βδομάδα μετά την άφιξή του στη χώρα μας όμως, το πραξικόπημα και η δικτατορία έβαλαν προσωρινό «φρένο» στα όνειρά του.

Ολοκλήρωσε τις εκκλησιαστικές σπουδές του, το 1970 οπότε και αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. «Ήθελα να περάσω στην Ιατρική Σχολή, αν και πάντα με γοήτευε η Νομική. Καλύτερο συνδυασμό δεν θα μπορούσα να επιλέξω, όταν τελειώνοντας την Ιατρική πήρα εξειδίκευση στην Ιατροδικαστική» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

Έκτοτε, βοήθησε πολλές φορές τις Αρχές να εξιχνιάσουν στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν ενώ παράλληλα το 2009 έθετε έναν ακόμη στόχο. Την ανέγερση ενός σχολείου στη γενέθλια πόλη του, Κιμέντε. Μαζί με φίλους του γιατρούς, δικηγόρους και πανεπιστημιακούς συνέστησαν τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σωκράτης» με σύνθημα της δράσης του τη φράση: «Ένα σχολείο για την Κένυα», το οποίο τελικά και έχτισε.

«Σαν γονείς της Βεατρίκης, αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση. Δεν ήρθαμε χθες στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε πλέον πολλά χρόνια. Επομένως δεν μπορεί να μη μας προκαλεί υπερηφάνεια η σημερινή της συμμετοχή στην παρέλαση εκπροσωπώντας το σχολείο της»  σημείωσε στο grtimes o Σαμουήλ Ντούγκου.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά Άρθρα