Διάρρηξη στο σπίτι της Πελόζι: Με σφυρί επιτέθηκε στον σύζυγο της – Πώς εισέβαλλε

 Διάρρηξη στο σπίτι της Πελόζι: Με σφυρί επιτέθηκε στον σύζυγο της – Πώς εισέβαλλε

Ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι δέχθηκε «βίαιη επίθεση», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές για τη διάρρηξη στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρει το CNN, που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, ο δράστης χρησιμοποίησε σφυρί κατά του Πολ Πελόζι.

Ο Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει «άριστη ιατρική φροντίδα» και αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Παράλληλα, η αστυνομία του Καπιτωλίου εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι βοηθά το FBI και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο «σε κοινή έρευνα» για τη διάρρηξη στην κατοικία της Πελόζι στην Καλιφόρνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολ Πελόζι είχε συλληφθεί και καταδικαστεί τον περασμένο Μάιο σε φυλάκιση 5 ημερών, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα.

Επίσης, είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και του ανήκει επίσης μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου.

Πώς εισέβαλε στο σπίτι

Ο δράστης διέρρηξε το σπίτι της Νάνσι Πελόζι από την πίσω αυλή, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τις πρώτες λεπτομέρειες του περιστατικού και μιλούν στο CNN.

Επειδή η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έλειπε από εκεί, πιθανότατα ήταν βολικό για τον δράστη, αφού δεν θα υπήρχε και μεγάλη προστασία γύρω από την κατοικία της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που γνωρίζουν το πρωτόκολλο προστασίας τέτοιων αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ανησυχία για την επίθεση λίγες ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Αν και οι συνθήκες της επίθεσης είναι ασαφείς, η επίθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των μελών του Κογκρέσου και των οικογενειών τους, καθώς οι απειλές για τους νομοθέτες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θανατηφόρα εξέγερση στο Καπιτώλιο.

Η επίθεση αυτή έγινε μόλις 11 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες η εγκληματικότητα και η δημόσια ασφάλεια έχουν αναδειχθεί ως κύρια ανησυχία μεταξύ των Αμερικανών, αναφέρει το Associated Press.

Άλλωστε, γείτονες του ζευγαριού και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν στο AP ότι η επίθεση δεν ήταν καθόλου τυχαία αλλά στοχευμένη.

Σχετικά Άρθρα