Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ: “Η Ελλάδα διευκολύνει την τουρκική στρατηγική με την προκλητική μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος των νησιών”

 Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ: “Η Ελλάδα διευκολύνει την τουρκική στρατηγική με την προκλητική μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος των νησιών”

Με άρθρο του στον ιστότοπο Militaire, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Κοσμάς Χρηστίδης, επισημαίνει ότι αναφέρει ότι «82 χρόνια από το Έπος η Ελλάδα διευκολύνει τη τουρκική στρατηγική με προκλητική μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος των νήσων».

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, 82 χρόνια μετά την ιστορική αυτή ημέρα, «η Ελλάδα βιώνει τρέχουσες σοβαρές και σύνθετες προκλήσεις από την Τουρκία, με διακύβευμα τα ζωτικά της συμφέροντα. Η χώρα μας εφαρμόζει κατευναστική πολιτική προς κάθε κατεύθυνση. Έχουμε αποσυρθεί οικειοθελώς από την Α. Μεσόγειο η οποία για πολλαπλούς λόγους αποτελεί τον φυσικό μας χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται για το γεωπολιτικό ειδικό μας βάρος, την Κύπρο, την ενέργεια, την εμπορική μας ναυτιλία και την Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη την οποία δεν τολμούμε ούτε καν να καθορίσουμε επισήμως, έστω και τώρα που οι συγκυρίες θεωρούνται ευνοϊκές. Η Θράκη διαβρώνεται ανεξέλεγκτα από την Τουρκία».

Και προσθέτει: «Το Αιγαίο από φυσικό κέντρο του ελληνισμού, έχει μετατραπεί σε φθίνουσα παραμεθόριο περιοχή, εντός της οποίας έχουμε αποδεχθεί ενυπογράφως την ύπαρξη ζωτικών τουρκικών εθνικών συμφερόντων. Διευκολύνουμε τη τουρκική στρατηγική του πειθαναγκασμού, με προκλητική μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος των νήσων, έτσι ώστε η Τουρκία να επιτυγχάνει σταδιακά τους στόχους της, επ’ απειλή πολέμου».

Σχετικά Άρθρα