Άρτα: 15χρονος ξυλοκόπησε βάναυσα συμμαθητή του και τον άφησε παράλυτο

 Άρτα: 15χρονος ξυλοκόπησε βάναυσα συμμαθητή του και τον άφησε παράλυτο

Σοκάρει το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού ενός 15χρονου μαθητή στην Άρτα, ο οποίος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του 15χρονου το περιστατικό συνέβη το Πάσχα του 2021, όταν τα παιδιά ήταν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.

  • Συγκεκριμένα, ο μαθητής δέχθηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από συμμαθητή του ο οποίος, στη συνέχεια, τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά στα κάγκελα του σχολείου. Το παιδί μετά από λίγο κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Την επόμενη ημέρα, ο νεαρός μαθητής πήρε εξιτήριο με αυστηρές εντολές από τους γιατρούς, οι οποίοι τόνισαν πως εάν εμφανίσει συμπτώματα ζάλης, να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του μαθητή μίλησε στο MEGA: «Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το πρωί εν ώρα σχολείου. Νοσηλεύτηκε την Παρασκευή και φύγαμε το Σάββατο για το σπίτι μας, με οδηγίες πως εάν ο Βαγγέλης έχει την οποιαδήποτε ενόχληση να επιστρέψουμε. Την Κυριακή που επιστρέψαμε πάλι στο νοσοκομείο, του έκαναν αξονική για να δούμε εάν μπορούμε να φύγουμε για άλλο νοσοκομείο».Το βράδυ της Παρασκευής μας κράτησαν μέσα για να δουν πως θα εξελιχθεί. Το βράδυ συνήλθε, περπάτησε κανονικά, δεν είχε ενόχληση. Το ίδιο και το Σάββατο το πρωί».

Οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και μας έδιωξαν για το σπίτι, αλλά με οδηγίες. Τα ξημερώματα (σ.σ της Κυριακής) προσπάθησε να πάει στο μπάνιο, αλλά άρχισε να νιώθει μουδιασμένος και ότι άρχιζε να παραλύει. Δεν μας ενημέρωσε, γιατί δεν ήθελε να μας ανησυχήσει. Το πρωί, όμως, με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι χειρότερα από την Παρασκευή και είπε ότι δεν νιώθει το αριστερό χέρι και το πόδι του».

Οι γονείς μετέφεραν τον γιο τους στο νοσοκομείο της Άρτας και, στη συνέχεια, ο 15χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με τους γιατρούς εκεί να διαπιστώνουν ότι ο μαθητής είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ο ανήλικος δράστης πήρε μεταγραφή  και έχει μεταφερθεί σε άλλο σχολείο μετά το περιστατικό.