Τρ. Αλεξιάδης: Άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Δήμο Σαλαμίνας

 Τρ. Αλεξιάδης: Άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στο Δήμο Σαλαμίνας

Τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των πολιτών του Δήμου Σαλαμίνας, επισημαίνει με παρέμβασή του ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνοντας στη Βουλή το καίριο θέμα άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν λόγω βλαβών στο σύστημα αποχέτευσης.

Ο Βουλευτής με βάση την έκθεση αυτοψίας αρμοδίου κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών & Υποδομών και Υγείας ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες τους προκειμένου να εξαλειφθεί ο υγειονομικός και περιβαλλοντικός κίνδυνος που έχει προκύψει με τη διαρροή λυμάτων στους δρόμους της Σαλαμίνας.

Με το γεγονός να έχει προκληθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, η έκθεση αυτοψίας της 19ης Οκτωβρίου 2022, διαπιστώνει την επικινδυνότητα της κατάστασης, περιγράφει με μελανά χρώματα τις διαρροές που αντίκρυσε και τη δυσοσμία που επικρατεί στο χώρο και κάνοντας αναφορά σε εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας ζητά την άμεση κινητοποίηση Δήμου, ΕΥΔΑΠ και Αναδόχου για την αποκατάσταση των βλαβών και την απαραίτητη λήψη μέτρων προφύλαξης του πληθυσμού, καθώς τα υγρά λύματα αποτελούν εστίες παθογόνων παραγόντων.

Η αναφορά και η έκθεση αυτοψίας αρμοδίου κλιμακίου της Διεύθυνσης Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων

Σχετικά Άρθρα