Ηράκλειο: 13χρονος απείλησε με μαχαίρι μαθήτρια Δημοτικού

 Ηράκλειο: 13χρονος απείλησε με μαχαίρι μαθήτρια Δημοτικού

Στη σύλληψη ενός ανήλικου μαθητή από το Ηράκλειο, στην Κρήτη που το μεσημέρι της Τετάρτης, απείλησε με μαχαίρι μαθήτρια μικρότερης ηλικίας έξω από Δημοτικό σχολείο στο οποίο πηγαίνει, προχώρησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ αργά το απόγευμα.

Η σύλληψη του 13χρονου μαθητή της Β’ Γυμνασίου, αλλά και της μητέρας του, έγινε έπειτα από επίσημη καταγγελία που δέχτηκαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, από τη μητέρα της 11χρονης μαθήτριας.

Η μαθήτρια της ΣΤ’ δημοτικού έζησε τον τρόμο μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών της, που την συνόδευαν λίγα μέτρα έξω απ’ το σχολείο μετά το «μεσημεριανό κουδούνι».

Ο έφηβος, φαίνεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η 11χρονη είχε μία διαφωνία με την αδελφή του και εκείνος θεώρησε υποχρέωση του να την «υπερασπιστεί».

Το περιστατικό που έλαβε χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, creta24, μάλλον δεν είναι το πρώτο για τον ανήλικο φερόμενο ως δράστη. Παρόμοια περιστατικά φαίνεται να έχουν συμβεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν μπροστά στα έκπληκτα μάτια και άλλων παιδιών, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί έκταση…

Στο Αστυνομικό Μέγαρο βρέθηκε και η ανήλικη μαθήτρια, η οποία δέχτηκε την απειλή – επίθεση και δεν έκρυψε τον τρόμο της από την εμπειρία που βίωσε.

Από την πολύωρη κατάθεση αλλά και λοιπές μαρτυρίες άλλων παιδιών, φαίνεται πως προκύπτουν και άλλα στοιχεία για τη συμπεριφορά του εν λόγω μαθητή μέσα και έξω απ’ το σχολείο.