IFFHS: Νέα ρεκόρ από τον Λιονέλ Μέσι

 IFFHS: Νέα ρεκόρ από τον Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι έλαμψε -και-στη χθεσινή ευρεία νίκη (7-2) της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μακάμπια Χάιφα, με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ, δημιουργώντας νέα ρεκόρ, όπως σημειώνει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

  • Ο Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν) έγινε χθες εναντίον της Μακάμπι Χάιφα (7-2) ο γηραιότερος παίκτης (35 ετών, 123 ημερών) στην ιστορία του Champions League που σημείωσε 2+ γκολ και έδωσε 2+ ασίστ σε έναν αγώνα.
  • Έκανε…νταμπλ σε γκολ και ασίστ για 2η φορά στην καριέρα του σε αγώνα Champions League. Η πρώτη φορά ήταν με τη Μπαρτσελόνα εναντίον της Λιόν (5-1) στις 13 Μαρτίου 2019.
  • Ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο (23 έναντι 22) με γκολ εκτός περιοχής στο Champions League. Είναι νέος κάτοχος του ρεκόρ της διοργάνωσης σε αυτή την κατηγορία.
  • Έγινε ο πρώτος παίκτης στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτή τη σεζόν με 10 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Συνέβαλε αποφασιστικά για να ισοφαρίσει η Παρί Σεν Ζερμέν το ρεκόρ της με το υψηλότερο σκορ σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πέτυχε 7 γκολ για 3η φορά. Οι προηγούμενες: εναντίον της Ρόζενμποργκ (7-2) στις 24 Οκτωβρίου 2000 και απέναντι στη Σέλτικ (7-1) στις 22 Νοεμβρίου 2017, επίσης στο Champions League.
  • Έφτασε τις 1127 παραγωγικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο κορυφαίο επίπεδο (784 γκολ και 343 ασίστ), τον ίδιο αριθμό με τον Πελέ (762 γκολ και 365 ασίστ). Κανένας παίκτης στην ιστορία δεν έχει παράγει περισσότερα.

Σχετικά Άρθρα