Δερβενοχώρια: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και χειροβομβίδα σε σπηλιά

 Δερβενοχώρια: Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός και χειροβομβίδα σε σπηλιά

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εξόρμηση ομάδας επιστημόνων σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, εντόπισαν χειροβομβίδα αλλά και ανθρώπινα οστά!

Αντικρίζοντας τα ανθρώπινα οστά και τη χειροβομβίδα στη σπηλιά στα Δερβενοχώρια, οι σπηλαιολόγοι ειδοποίησαν άμεσα την Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και αυτή το αστυνομικό τμήμα Τανάγρας Βοιωτίας που με τη σειρά του κινητοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στην επιχείρηση, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα 6 από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ στο σημείο έφτασε και ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Θεοχαρόπουλος.

Τελικά, ενημερώθηκαν ότι τα οστά, που ήταν τμήματα ανθρώπινου κρανίου, της κάτω γνάθου, καθώς και κόκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την ίδια Υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του στρατού, κρίθηκε όμως επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που βρέθηκε, και αποφασίσθηκε η σφράγιση του σπηλαίου.

Σχετικά Άρθρα