ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είναι μόνο ο Πάτσης”, απαρίθμηση σκανδάλων, νέες αποκαλύψεις – Η εμφάνιση Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και οι εκλογικοί σχεδιασμοί

 ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είναι μόνο ο Πάτσης”, απαρίθμηση σκανδάλων, νέες αποκαλύψεις – Η εμφάνιση Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και οι εκλογικοί σχεδιασμοί

Επί πενήντα λεπτά ο Αλέξης Τσίπρας έθετε τα πολιτικά ζητήματα ενώπιον του πιο σκληρού και σχεδόν εχθρικού πολιτικά τηλεοπτικού κοινού, αυτού που παρακολουθεί το ΣΚΑΪ, αλλά αυτή τη φορά κατάφερε να βάλει και εκείνος του δικούς του όρους στο παιχνίδι.

Ο Αλέξης Τσίπρας το είπε στην ΚΕ και το έκανε πράξη. Κατέβηκε και «έπαιξε μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου» και τώρα που μαζεύονται πολλοί «Πάτσηδες» στη γαλάζια πολυκατοικία, το παιχνίδι ανοίγει στο δρόμο προς τις κάλπες.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Μετά από πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και πάλι δημιουργός της πολιτικής ατζέντας. Το μομέντουμ ήταν ευνοϊκό και το αξιοποίησαν στην Κουμουνδούρου στο έπακρο.

  • Στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή έθετε το ζήτημα των πλειστηριασμών των funds ή αλλιώς των λεγόμενων και servicers και προειδοποιούσε να μην εγγράψει ο κ. Μητσοτάκης στο δημόσιο χρέος φορτώνοντας και πάλι τους Έλληνες τις εγγυήσεις 19δισ.€ του σχεδίου «Ηρακλής».

Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα η άτακτη υποχώρηση του Χρήστου Σταϊκούρα με τη απόσυρση της σχετικής τροπολογίας με τα καταιγιστικά πυρά πλέον του Παύλου Πολάκη για τον Βουλευτή από τα Γρεβενά να γίνονται ανυπόφορα για τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου.

Κορυφή του παγόβουνου

Το ζήτημα είναι ότι η υπόθεση του κ. Ανδρέα Πάτση δεν είναι παρά η κορυφή ενός παγόβουνου γαλάζιων golden boys που τρια χρόνια τώρα σιτίζονται με κρατικό χρήμα στις πλάτες των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημειώνουν από την Κουμουνδούρου πατώντας πάνω στις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη.

  • Εκτός από τη σκαστή παρανομία να μετέχει ή να κατέχει εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, το ζήτημα με τον κ. Πάτση είχε μείζονα ηθική απαξία για να την αντέξει σε αυτή τη συγκυρία η γαλάζια παράταξη.

Και το ηθικό ζήτημα το έθεσε με καθαρό και σαφή τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας στο ΣΚΑΪ:

  • «Με την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας είχαμε προστασία της πρώτης κατοικίας και τώρα χωρίς τρόικα μοιράζουν τα κόκκινα δάνεια της μεσαίας τάξης στους Πάτσηδες για πλειστηριασμούς».

Κι αυτό την ώρα που ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής δεν αποκλείεται να κινηθούν και νομικές διαδικασίες για την βουλευτική του ιδιότητα – χαίρει μιας προστασίας από το 2020 όταν τα ΕΛΤΑ του ανέθεταν απευθείας έργο για νομικές συμβουλές που έφτασε το 1εκατ.€ ενώ από τα νύχια του δεν γλίτωσε σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου ούτε το νοσοκομείο Καστοριάς από το οποίο έλαβε 24.000€ ενώ και ο κουμπάρος του Στέλιος Πέτσας είχε φροντίσει να τον εντάξει στις περίφημες λίστες του την εποχή του κορωνοϊού.

  • «Δεν είναι μόνο ο κ. Πάτσης. Είναι ο Μαραβέγιας, ο Κοντολέων της ΕΥΠ, η κα Νικολάου των απευθείας αναθέσεων, ο Στάσσης της ΔΕΗ με μισθό 360.000 € – δεν είναι ένας και δύο. Ο κ. Πάτσης είναι άλλο ένα σύμβολο της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες και τα τρωκτικά» σχολίαζε δηκτικά στο στούντιο του ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας.

Ο δρόμος για τις κάλπες

Σε αυτό το κλίμα που προοιωνίζεται μια σύγκρουση άνευ ορίων μεταξύ των δυο μεγαλύτερων κομμάτων ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε τα δόντια του. Από το βήμα της Βουλής έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διερεύνηση είτε τώρα είτε από την επόμενη κυβέρνηση σειράς υποθέσεων με οσμή σκανδάλου.

  • Και όπως όλα δείχνουν ένα από τα δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων θα είναι και αυτές οι υποθέσεις.

Υποθέσεις που μαζί με την διογκούμενη δυσαρέσκεια την οποία βλέπει και στις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές σε οικονομία και κοινωνία θα αποτελέσουν και τη μαγιά για προσέλκυση των ψηφοφόρων από την δεξαμενή των αναποφάσιστων και θα κινητοποιήσουν όπως σημειώνει και όλους όσοι τα τελευταία χρόνια επέλεξαν την αποχή.

  • Ιδιαίτερα οι τελευταίοι μαζί με εκείνη την κρίσιμη κατηγορία των νέων που γεμίζουν τα στάδια για τον ράπερ ΛΕΞ με τον κοινωνικό στίχο, θα αποτελέσουν για το ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα το μεγάλο στοίχημα για την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών όπως παραδέχτηκε και στο ΣΚΑΪ.

Ήταν ουσιαστικά η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του libre για το στοίχημα της αποχής που απασχολεί έντονα το επιτελείο του κ. Τσίπρα, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι το παιχνίδι έχει ανοίξει με τον πρώην πρωθυπουργό να επιχειρεί να κλείσει οριστικά και τη “μονοκαλλιέργεια” της κυβερνητικής επικοινωνιακής μηχανής τόσο στα εθνικά όσο και στο μεταναστευτικό, που θέλει όποιον διαφωνεί με τις επιλογές της να κάνει και αντεθνική ή φιλοερντογανική και στη χειρότερη φιλοτουρκική προπαγάνδα. 


Σχετικά Άρθρα