Πάτσης “αδειάζει” Μαξίμου: Καθ’ υπόδειξη Οικονόμου έγραψα την ανακοίνωση για “συκοφαντίες ΣΥΡΙΖΑ” (ηχητικό)

 Πάτσης “αδειάζει” Μαξίμου: Καθ’ υπόδειξη Οικονόμου έγραψα την ανακοίνωση για “συκοφαντίες ΣΥΡΙΖΑ” (ηχητικό)

Γνώριζαν στο Μαξίμου, όπως φαίνεται και λέει ο ίδιος, για τις δουλειές του Ανδρέα Πάτση. Αυτό προκύπτει από τον ίδιο, ο οποίος αποκάλυψε το παρασκήνιο και τις συνεννοήσεις που είχε με το Μαξίμου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Όπως είπε, από το Σαββατοκύριακο ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με τον Γιάννη Οικονόμου καθώς γράφανε και σβήνανε παρέα το Δελτίο Τύπου που στη συνέχεια εξέδωσαν ο Πάτσης με τίτλο «απάντηση στις συκοφαντίες ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Πάτσης ομολόγησε ότι έδρασε σε απόλυτη συνεννόηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, για την συγκάλυψη του σκανδάλου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

  • «Όταν λοιπόν το Σάββατο την Κυριακή δημιουργήθηκε το θέμα ο κος Οικονόμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με κάλεσε και μου είπε πρέπει να βγάλω ένα Δελτίο Τύπου. Έστειλα το Δελτίο Τύπου την Δευτέρα το βράδυ, την Τρίτη το πρωί γίνανε κάποιες διορθώσεις καθ’ υπόδειξίν του και μου δόθηκε η εντολή να βγάλω το Δελτίο Τύπου όπου θα αναφέρομαι και στο θέμα της εισπρακτικής το 2010, που έχει κλείσει το 2019 – που δεν ήταν εισπρακτική- αλλά εν πάση περίπτωση και για το θέμα του Πλάτωνα που έχει σταματήσει εδώ και πόσα χρόνια».

Σε άλλο σημείο ο βουλευτής περιγράφοντας και την δράση του σε εταιρεία σε σύμπραξη με την τράπεζα Πειραιώς επιφύλαξε και νέο αποκαλυπτικό σχόλιο πως με όλα αυτά «πυροβολούν την επιχειρηματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι με την εν λόγω ανακοίνωση, ο κ. Πάτσης  υποστήριξε ότι ο “κ. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών εις βάρος του” και προανήγγειλε μάλιστα προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι να βγει όμως η ανακοίνωση ο βουλευτής Γρεβενών είχε κληθεί σε απολογία από τον ΓΓ της γαλάζιας ΚΟ, Γιάννη Μπούγα, είχε αρνηθεί να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του και ως εκ τούτου είχε διαγραφεί από την ΚΟ και από το κόμμα της ΝΔ. 

Το Μαξίμου κινείται πάντως στη γραμμή “μηδενικής ανοχής”, κάνοντας λόγο για νομικό, αλλά κυρίως ηθικό θέμα με τις δραστηριότητες Πάτση, τις οποίες υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε η κυβέρνηση. 

Ο κ.Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά (Open) πως: 

  • “Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής της παράταξης και να έχεις επαγγελματικές δραστηριότητες σαν κι αυτές”, υπογραμμίζοντας ότι ένας βουλευτής δεν επιτρέπεται να συναλλάσσεται επαγγελματικά με φορείς του δημοσίου.

“Ενδεχόμενως τότε να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα”, σχολίασε μάλιστα, αναφερόμενος στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, αλλάο επέμεινε ότι η κυβέρνηση δε γνώριζε, καλύπτοντας μάλιστα απόλυτα τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και μεταθέτοντας την όποια ευθύνη για τα ΕΛΤΑ σε υπηρεσιακό επίπεδο. 

  • “Δεν είναι δυνατόν κάθε υπουργός ή κάθε πολιτικό πρόσωπο να ελέγχει στη Διάυγεια ποιος ήταν ο συμβαλλόμενος. Εκεί υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσιακές ευθύνες, είχαν δοθεί συγκεκριμένες κατευθύνσεις”, δήλωσε. 

“Κάποιος να πει στον Μητσοτάκη ότι φταίει για ποιο λόγο; Που δεν είχε καταλάβει ότι ο νέος βουλευτής δεν είχε καταλάβει ότι δεν πρέπει να παίρνει δουλειές με το δημόσιο;”, διερωτήθηκε επίσης. 

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο κ. Πάτσης είχε δηλώσει στον Ant1: “Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του;”.

Στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο κ.Οικονόμου, που επιχείρησε να ξεφύγει επικαλούμενος ότι πρωτίστως γίνεται τυπικός έλεγχος για ποινικά κωλύματα και τόνισε ότι οι ίδιοι βουλευτές έχουν την ευθύνη να βάζουν ηθικά όρια στις επαγγελματικές δραστηριότητες τους. Υπογράμμισε δε ότι προφανώς δεν είναι ο Πάτσης ο κανόνας και δεν κάνει δουλειές με το δημόσιο η πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες Τσίπρα για “γαλάζια δράκα”.

Η υπόθεση Πάτση έχει άλλωστε εξοργίσει τη γαλάζια ΚΟ, καθώς βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν ότι οι πολιτικές επιπτώσεις του σκανδάλου θα “πάρουν μπάλα” άπαντες. Είναι ενδεικτικό το σχόλιο του βουλευτή Βορείου Τομέα της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, που σχολίασε απευθυνόμενος στον κ.Πάτση: “Ε όχι κύριε δεν γνωρίζαμε όλοι τις δουλειές σας! Επιτέλους, μην μας προκαλείτε κιόλας”.