Οικονόμου για διαγραφή Πάτση:Του είχαν γίνει υποδείξεις, τι φταίει ο πρωθυπουργός αν εκείνος δεν κατάλαβε;

 Οικονόμου για διαγραφή Πάτση:Του είχαν γίνει υποδείξεις, τι φταίει ο πρωθυπουργός αν εκείνος δεν κατάλαβε;

Απαντήσεις για το θέμα της διαγραφής του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία, μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής Γρεβενών εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. αλλά και είχε συνάψει συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις με τα ΕΛΤΑ έδωσε μεταξύ άλλων στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να έχεις κάποιες δραστηριότητες όπως αυτές του κ. Πάτση, ο οποίος είχε δεχτεί υποδείξεις και στο παρελθόν. «Κάποιες επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν τέτοιες που κατά τη δική μας αξιακή ερμηνεία δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του βουλευτή ούτε με τις αρχές της ΝΔ. Δεν μπορεί να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να παίρνεις αναθέσεις που το Δημόσιο έχει συμμετοχή. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο επαγγελματικό, οφείλεις όμως, ηθικά, μόνος σου, να βάζεις ένα όριο, αυτό είναι και το όριο της παράταξης: να μην παίρνεις δουλειές από φορείς που συμμετέχει το Δημόσιο. Ηταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό, οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν κρίθηκαν επαρκείς», είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν ο κ. Πάτσης διεγράφη για την υπόθεση των ΕΛΤΑ και όχι για τα «κόκκινα» δάνεια, απάντησε πως «αυτή η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού δεν είναι εύκολη.Υπαρχουν όμως πράγματα που στη δική μας αντίληψη ειναι αυτονόητα. Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να έχεις κάποιες δραστηριότητες όπως αυτές του κ. Πάτση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση δεν αντέδρασε άμεσα, ενώ το ζήτημα είχε γίνει γνωστό, ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως και στο παρελθόν είχαν γίνει υποδείξεις στον βουλευτή: «Ενδεχομένως τότε, να υπέθεσαν κάποιοι ότι είχαν γίνει υποδείξεις να σταματήσει αυτή η δραστηριότητα. Προφανώς για να είναι η απόφαση αυτή που είναι τώρα, σε μία συμπεριφορά παρατεταμένη, πάρθηκε αυτή η απόφαση και πήγαμε εκεί που πήγαμε».

Το σχόλιο για την παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ

Σχολιάζοντας την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γ. Κωνσταντόπουλου, είπε: «Το λέει στην ανακοίνωσή του: για λόγους ευθιξίας. Προφανώς του ζητήθηκαν εξηγήσεις και ελέγχεται γι’ αυτή του την επιλογή. Με την παραίτηση δίνεται μια ουσιαστική απάντηση στο αν κι εκεί υπήρχε ένα μέρος της ευθύνης γι αυτή την συμπεριφορά που ξαναλέω ότι ηθικά δεν συνάδει με τις αρχές της ΝΔ».

«Είναι στενάχωρο, δεν είναι κάτι που το χρειαζόταν η κυβέρνηση», σχολίασε. Ερωτηθείς αν αυτή η υπόθεση στοιχίσει πολιτικά στη ΝΔ, τόνισε: «Ολα μετρούν πολιτικά και στο τέλος ο κόσμος αποφασίζει ποιος είναι εκείνος που είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί τη μοίρα του για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες και όσα δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά τα λούζεσαι στην καμπούρα σου».

Σε ερώτηση αν η υπόθεση Πάτση θα κοστίσει στη ΝΔ ενόψει εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Όλα μετρούν πολιτικά και στο τέλος ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες». «Φταίει ο πρωθυπουργός για ποιον λόγο; Που ένας βουλευτής δεν είχε καταλάβει ότι δεν πρέπει να χτυπά πόρτες του Δημοσίου για να παίρνει δουλειές;», είπε απαντώντας για το αν έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα