Μπακογιάννη για σκάνδαλο Πάτση: “Η ΝΔ δεν έκανε την έρευνα εγκαίρως”

 Μπακογιάννη για σκάνδαλο Πάτση: “Η ΝΔ δεν έκανε την έρευνα εγκαίρως”

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο Πάτση που έχει προκαλέσει αναταραχές και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Η βουλευτής της κυβέρνησης, τόνισε πως ο κ. Πάτσης επέλεξε “το χρήμα και όχι τη δόξα”, ενώ παραδέχθηκε πως η έρευνα δεν έγινε εγκαίρως από το κόμμα της.

“Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ δε διαγράφει για να τους πάρει πίσω έξι μήνες μετά. Δεν τον ξέρει τον Μητσοτάκη ο κύριος Πάτσης. Μπορούσε να είναι στα ψηφοδέλτια, από την ώρα που θα σταματούσε κάθε είδους τέτοια δραστηριότητα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Θα μπορούσε να επιλέξει τη δόξα, για να το πω ωμά, και όχι τα χρήματα”, είπε η κ. Μπακογιάννη, ενώ παραδέχθηκε πως πράγματι υπήρξε καθυστέρηση και δικαίως “μας κατηγορούν για αυτό”.

“Στην προκειμένη περίπτωση, ξέφυγε στη Νέα Δημοκρατία να κάνει την έρευνα εγκαίρως, αλλά από και πέρα την ώρα που το αντελήφθη έκανε, προχωράει η πλήρης έρευνα, η πλήρης διαλεύκανση του θέματος και ταυτόχρονα βεβαίως διεγράφη ο κ. Πάτσης από τη ΝΔ”, τόνισε η κ. Μπακογιάννη στις δηλώσεις της.

Επανέλαβε δε πως ο κ. Πάτσης δεν πρόκειται να επιστρέψει στο κόμμα. “Είναι αδύνατο αυτό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια είπε πως όσα παρουσίασε στον ΣΚΑΙ ο κ. Τσίπρας δεν τα έκανε ούτε ο ίδιος και πρόσθεσε πως “ένα θέμα είναι το timing. Η Τουρκία έχει 12 μίλια στη Μεσόγειο, εμείς δεν έχουμε. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα ζήτημα timing το οποίο πρέπει να εξεταστεί. Δεν μπορεί όμως να είναι ένα θέμα αντιπολίτευσης, είναι κάτι που πρέπει να το εκτιμήσει η Ελλάδα, δηλαδή το πότε. Η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει πως δε φοβάται να κάνει τέτοιου είδους κινήσεις αλλά πρέπει να εκτιμήσουμε ρεαλιστικά την κατάσταση”.

“Θεωρώ αυτονόητο πως απέναντι στη Τουρκία είμαστε ενωμένοι και θεωρώ πως στον ΣΥΡΙΖΑ τους ξεφεύγει μερικές φορές, όπως στο προσφυγικό. Μέσα στον αντιπολιτευτικό οίστρο υπάρχουν θέματα που μπαίνουν και τελικά κάνουν ζημιά στη χώρα, γιατί τα σηκώνουν οι Τούρκοι. Αλλά επί της βάσης ότι είμαστε Έλληνες πατριώτες ενωμένοι, όχι αυτό δεν το αμφισβητώ”, πρόσθεσε η ίδια.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τώρα έχει ένα χαρτί που λέγεται Τσίπρας, και δεν βλέπω κάποιον άλλον μέσα σε αυτό το κόμμα που να μπορέσει να τον αμφισβητήσει. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές απέχουν αρκετά”, τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβληθεί στην αγορά. Παρακολουθούμε μήπως κάποιος έχει κάποια καλύτερη ιδέα από εμάς, αλλά σίγουρα περνάμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση παγκοσμίως. Τέτοιους πληθωρισμούς θυμάμαι τη δεκαετία του ’80. Είναι μια δύσκολη περίοδος που θα τη ξεπεράσουμε αλλά θέλει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, να μην παρασυρθούμε και τινάξουμε μια δεκαετή προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός στον “άερα”, και είναι βέβαιο πως η κυβέρνηση πρέπει να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί”, είπε αναφερόμενη τον χειμώνα που έρχεται και την ενεργειακή κρίση.

“Τα μεγάλα κόμματα έχουν και τα θέματά τους. Όσο είναι δυνατόν, κάνεις μια προσπάθεια για να τα προλάβεις’, σχολίασε δε, επανερχόμενη στο θέμα Πάτση. “Ισχύει το στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Κάποια μπορούν να σου ξεφύγουν στην πολιτική. Σημασία έχει να τα διορθώσεις και να έχεις τα μάτια σου 24 για να μη σου ξανατύχει κάτι τέτοιο”, κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Σχετικά Άρθρα