Συνάντηση του βασιλιά Καρόλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 Συνάντηση του βασιλιά Καρόλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγινε δεκτός την Τρίτη από τον βασιλιά Κάρολο Γ‘, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης κατ’ ιδίαν συνάντησης, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε προς τον Κάρολο και εκ του σύνεγγυς τα συλλυπητήριά του για την εκδημία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, καθώς και τις θερμότερες ευχές του ιδίου και της Μητρός Εκκλησίας για επιτυχή και καρποφόρα άσκηση των νέων υψηλών καθηκόντων του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε, επίσης, και στην επέτειο της εκατονταετηρίδας από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Είχαν ακόμη την ευκαιρία να συζητήσουν με τον βασιλιά Κάρολο και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρουσίασε στον βασιλιά τα μέλη της συνοδείας του, τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Νικήτα, και τους Μητροπολίτες Βελγίου Αθηναγόρα και Λαοδικείας Θεοδώρητο.

Παρέστησαν και οι πρέσβεις της Ελλάδας στο Λονδίνο, Ιωάννης Ραπτάκης, και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Μάθιου Λοτζ.

Σχετικά Άρθρα