Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου για τον θάνατο των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας – Σε δίκη για την τρίτη κόρη Τζωρτζίνα

 Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου για τον θάνατο των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας – Σε δίκη για την τρίτη κόρη Τζωρτζίνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, καλείται να απολογηθεί στην ανακρίτρια για την υπόθεση ανθρωποκτονίας των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη. Η μητέρα των δύο παιδιών σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ως φυσικός αυτουργός να έβαλε τέλος στη ζωή της 3,5 ετών Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το Μάρτιο του 2021, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να απολογηθεί, αφού δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος της. Έτσι, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, έτσι ώστε να πάρει αντίγραφα και στη συνέχεια να προετοιμαστεί σχετικά.

Όπως όλα δείχνουν, η κατηγορούμενη σκοπεύει να αντικρούσει όλους τους ισχυρισμούς της κατηγορίας, αφού από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι ενήργησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των παιδιών της, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ιατρικό σφάλμα για την τραγική κατάληξη τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει κινηθεί και στην έτερη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος της και αφορά στην ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ήδη πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα του έκρινε πως η κατηγορούμενη θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού και πλέον αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης.

Σχετικά Άρθρα